Üzembe állt a Tesla rekordméretű lítiumionos akkumulátora

TUDOMÁNY
2017 december 01., 07:28
comments 230

A 100 megawattos akkumulátortelep hivatalosan pénteken kezdte volna meg a működését Dél-Ausztrália államában, de némi energiát már csütörtökön is szolgáltatott, mert a nagyon meleg időjárás miatt váratlan igény lépett fel erre. Az államban évek óta problémát jelentenek az áramkimaradások.

photo_camera Fotó: Tesla

Musk egy Twitteren kötött fogadása után a Tesla 100 nap alatt építette meg a telepet, amit a francia Neoen által fenntartott Hornsdale szélturbina-telepéhez kapcsolnak hozzá. A teleptől azt várják, hogy segítsen megelőzni az olyan incidenseket, mint ami például tavaly történt, amikor az egész államban elment az áram.

Teljesen feltöltve a telep 30 ezer otthont tud egy órán át ellátni árammal, de a fő feladata inkább az lesz, hogy támogassa és stabilizálja az eddig kiépített elektromos hálózatot. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.