Üzembe állt a Tesla rekordméretű lítiumionos akkumulátora

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 100 megawattos akkumulátortelep hivatalosan pénteken kezdte volna meg a működését Dél-Ausztrália államában, de némi energiát már csütörtökön is szolgáltatott, mert a nagyon meleg időjárás miatt váratlan igény lépett fel erre. Az államban évek óta problémát jelentenek az áramkimaradások. 

Fotó: Tesla

Musk egy Twitteren kötött fogadása után a Tesla 100 nap alatt építette meg a telepet, amit a francia Neoen által fenntartott Hornsdale szélturbina-telepéhez kapcsolnak hozzá. A teleptől azt várják, hogy segítsen megelőzni az olyan incidenseket, mint ami például tavaly történt, amikor az egész államban elment az áram. 

Teljesen feltöltve a telep 30 ezer otthont tud egy órán át ellátni árammal, de a fő feladata inkább az lesz, hogy támogassa és stabilizálja az eddig kiépített elektromos hálózatot. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.