Orbán: nem kis erőfeszítés visszaküldeni a nemzeti konzultációt, hiszen el kell olvasni

politika
2017 december 01., 06:17
comments 305

A nemzeti konzultációról és Soros Györgyről is szó volt péntek reggel Orbán Viktor szokásos rádióinterjújában a Kossuth Rádión. A műsorvezető felütésként megkérdezte Orbánt valóban 2,2 millió ember küldte-e vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. “Én csak ebből dolgozom” - felelte Orbán, majd visszakérdezett:

“Nem tudom, Ön visszaküldte már? Érdemes kipróbálni. Ez egy erőfeszítés, el kell olvasni, hosszú magyarázó szöveg, meg kell érteni, akarni kell kitölteni, beszélni kell róla a feleséggel, barátokkal, aztán postára kell adni” - mondta. Azt is hozzátette, hogy a konzultáció szerinte egy remek modernkori találmánya Magyarországnak, ő már nem is tudja, hányszor kérdezték így a magyarokat, de a mostani a legsikeresebb.

A műsorvezető ezután rákérdezett arra, mikor lesz nyilvános a titkosszolgálatok Soros Györgyről készített jelentése. Erre Orbán hosszas sorosozással válaszolt, elmondta, hogy ha csak egy pénzügyi spekuláns lenne, akkor semmi baja nem lenne Soros Györggyel, de mivel a bevándorlást támogatja, ezért nemzetbiztonsági veszélyt jelent. Ezért kérték a jelentést is, bár azt nem fogják nyilvánosságra hozni.

Orbán egy mondatot idézett az egész jelentésből, amelyet Soros György alapítványának a Nyílt Társadalom Alapítványnak egy korábbi dokumentumából idézett maga a jelentés, e szerint az alapítvány olyan agytrösztöket és civil szervezeteket támogat Magyarországon, amelyek befolyásolni akarják a migrációs politikát. Ehhez a műsorvezető hozzátette azt, úgy hallani, hogy a Soros által támogatott szervezetek irodákat nyitnak és vidéki kampányba kezdenének.

Orbán ebből azt a következtetést vonta le, hogy a civil szervezetek pártszerűen működnek, propagandát folytatnak. Úgy fognak működni, mint a pártok, és beszállnak a választási kampányba - mondta.

Orbán Viktornak amúgy az interjúban ez volt a véleménye a pénzügyi spekulánsokról (2011-ben pedig elmondta a véleményét saját magáról is):

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.