Orbán: nem kis erőfeszítés visszaküldeni a nemzeti konzultációt, hiszen el kell olvasni

2017 december 1., péntek 6:17
305

A nemzeti konzultációról és Soros Györgyről is szó volt péntek reggel Orbán Viktor szokásos rádióinterjújában a Kossuth Rádión. A műsorvezető felütésként megkérdezte Orbánt valóban 2,2 millió ember küldte-e vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. “Én csak ebből dolgozom” - felelte Orbán, majd visszakérdezett:

“Nem tudom, Ön visszaküldte már? Érdemes kipróbálni. Ez egy erőfeszítés, el kell olvasni, hosszú magyarázó szöveg, meg kell érteni, akarni kell kitölteni, beszélni kell róla a feleséggel, barátokkal, aztán postára kell adni” - mondta. Azt is hozzátette, hogy a konzultáció szerinte egy remek modernkori találmánya Magyarországnak, ő már nem is tudja, hányszor kérdezték így a magyarokat, de a mostani a legsikeresebb.

A műsorvezető ezután rákérdezett arra, mikor lesz nyilvános a titkosszolgálatok Soros Györgyről készített jelentése. Erre Orbán hosszas sorosozással válaszolt, elmondta, hogy ha csak egy pénzügyi spekuláns lenne, akkor semmi baja nem lenne Soros Györggyel, de mivel a bevándorlást támogatja, ezért nemzetbiztonsági veszélyt jelent. Ezért kérték a jelentést is, bár azt nem fogják nyilvánosságra hozni.

Orbán egy mondatot idézett az egész jelentésből, amelyet Soros György alapítványának a Nyílt Társadalom Alapítványnak egy korábbi dokumentumából idézett maga a jelentés, e szerint az alapítvány olyan agytrösztöket és civil szervezeteket támogat Magyarországon, amelyek befolyásolni akarják a migrációs politikát. Ehhez a műsorvezető hozzátette azt, úgy hallani, hogy a Soros által támogatott szervezetek irodákat nyitnak és vidéki kampányba kezdenének.

Orbán ebből azt a következtetést vonta le, hogy a civil szervezetek pártszerűen működnek, propagandát folytatnak. Úgy fognak működni, mint a pártok, és beszállnak a választási kampányba - mondta.

Orbán Viktornak amúgy az interjúban ez volt a véleménye a pénzügyi spekulánsokról (2011-ben pedig elmondta a véleményét saját magáról is):

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt