Az Ugandát 31 éve irányító elnök szerint a hosszú élet titka, hogy sosem iszik alkoholt

A 73 éves ugandai elnök, Yoweri Museveni a Twitteren osztotta meg, hogy szerinte mi a hosszú élet titka: nem iszik alkoholt. 

Museveni 1986 óta irányítja a kelet-afrikai országot, és azt állítja, hogy ezalatt beteg sem volt, mert nincs ideje a betegségre. 

Museveni egyébként pont arra készül, hogy eltörli azt a korlátot, amely szerint az ország elnöke nem lehet idősebb 75  évesnél. Így ez sem akadályozná, hogy újrainduljon a 2021-es választáson. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.