Egy amerikai nyugdíjas ricinnel akarta megmérgezni az idősotthon többi lakóját

bűnügy
2017 december 02., 08:21
comments 76

A szövetségi bíróság pénteken hallgatta meg azt a 70 éves Betty Millert, akit veszélyes, mérgező anyag birtoklásával vádolnak. A nőt kedden vette őrizetbe az FBI egy shelburne-i idősotthonban, azóta bevallotta, hogy azért volt nála ricin, hogy azt a többi bent lakó ételébe vagy italába keverje. Ha elítélik, akár öt évet is kaphat.

A ricinuscserje termése
photo_camera A ricinuscserje termése Fotó: leemage

A hagyományos biológiai fegyvernek számító ricin a dísznövényként használt ricinuscserje termésében is megtalálható. 500 mikrogramm már halálos dózisnak számít. Miller a mérget a konyhájában keverte ki. Volt akinek próbaképpen bele is keverte az ételébe, de szerencsére senkis em halt meg. (Boston Globe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.