Egy amerikai nyugdíjas ricinnel akarta megmérgezni az idősotthon többi lakóját

bűnügy
2017 december 2., 8:21
comments 76

A szövetségi bíróság pénteken hallgatta meg azt a 70 éves Betty Millert, akit veszélyes, mérgező anyag birtoklásával vádolnak. A nőt kedden vette őrizetbe az FBI egy shelburne-i idősotthonban, azóta bevallotta, hogy azért volt nála ricin, hogy azt a többi bent lakó ételébe vagy italába keverje. Ha elítélik, akár öt évet is kaphat.

photo_camera A ricinuscserje termése Fotó: leemage

A hagyományos biológiai fegyvernek számító ricin a dísznövényként használt ricinuscserje termésében is megtalálható. 500 mikrogramm már halálos dózisnak számít. Miller a mérget a konyhájában keverte ki. Volt akinek próbaképpen bele is keverte az ételébe, de szerencsére senkis em halt meg. (Boston Globe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt