Két beteg kutyát loptak el a Szondi utcából

Tbg
ÁLLAT
2017 december 02., 20:43
comments 67

Borzit és Maszatot néhány napja lopták el a VII. kerületből, miközben egyikük gazdája éppen vásárolt. A két kutyát, akik egyébként folyamatos egészségügyi ellátásra vannak utalva velük született rendellenesség miatt, a pórázzal együtt vitték el a bolt elől. 

A gazdák most kétségbeesetten keresik az ebeket, de mivel annyira általános a jelenség Magyarországon, Facebook-csoportot indítottak a hatékonyabb fellépés érdekében.

A kutyák eltulajdonítása azért szaporodhatott el Magyarországon, mert nyugaton, pl- Németországban komoly összegeket fizetnek a menhelyeknek a befogott kóbor kutyákért, miközben Magyarországon alig jut állami támogatás erre a célra.

A Csillagszem Állatvédő Alapítvány szerint ezért maffia szerveződött a könnyű pénzszerzési lehetőségre, mert egész egyszerűen jó biznisz Németországban eladni az itt befogott ebeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.