Nem sikerült felrobbantani a híres detroiti arénát

Detroit valóságos szellemvárossá lett az autóipar krízise óta, minden évben ezrek hagyják el a romosodó nagyvárost, ahol egymást követik a magukra hagyott épületmonstrumok, köztük Amerika egyik legnagyobb valaha volt stadionja, az 1975-ben épült Pontiac Silverdome, amely egykoron Super Bowl-nak, pápai látogatásnak is helyt adott, de játszottak itt meccset az 1994-es foci-vb-n is, sőt ez volt az egyetlen befedhető stadion az amerikai tornán.  2001-ig a Detroit Lions NFL-csapat otthona volt az aréna, de mióta a csapat elhagyta azt, lényegében üresen, teljesen kihasználatlanul áll. A 80 ezer férőhelyes stadion lebontásáról idén júniusban döntöttek a tulajdonosok, miután sokadjára sem sikerült értékesíteni az épületet. A robbanás nem sült el túl jól: lényegében érintetlenül hagyták a több mint 40 éves betontömböt. A detonációtól a tartóoszlopok megrogyását és a felső karéjok leomlását várták, de lényegében semmi nem történt. Egyelőre vizsgálják, miért nem sikerült lerombolni a Pontiac Silverdome-ot. Az előzetes tervek szerint a teljes bontás egy évig tart majd.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.