A melegházasságról szóló parlamenti vitán kérte meg barátja kezét

külföld
2017 december 04., 05:02
comments 104

Az ausztrál parlament az azonos neműek házasságának törvényesítéséről vitázott, amikor váratlan jelenet szakította meg a munkát.

Tim Wilson, a jobbközép kormánypárt képviselője felszólalása közben  megkérte barátja, a hallgatóság karzatán ülő Ryan Bolger kezét. 

A 33 éves általános iskolai pedagógus igent mondott, a teremben tapsolni kezdtek.

link Forrás

Ezzel persze még nem vált automatikusan törvényessé az azonos neműek házassága, de a főbb parlamenti pártok szeretnék, ha ez már a héten megtörténne. 

A tervezetet a szenátus már elfogadta a múlt héten. Ha törvény lesz, akkor Ausztrália a világ 26. államaként legalizálja az azonos neműek házasságát.

Ősszel az ausztrál kormány országos felmérést (nemzeti konzultációt!) készített a témában. A levelek 80 százalékát visszaküldték, és a lakosság 62 százaléka támogatta a reformot. (MTI/Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.