A melegházasságról szóló parlamenti vitán kérte meg barátja kezét

Az ausztrál parlament az azonos neműek házasságának törvényesítéséről vitázott, amikor váratlan jelenet szakította meg a munkát.

Tim Wilson, a jobbközép kormánypárt képviselője felszólalása közben  megkérte barátja, a hallgatóság karzatán ülő Ryan Bolger kezét. 

A 33 éves általános iskolai pedagógus igent mondott, a teremben tapsolni kezdtek.

Ezzel persze még nem vált automatikusan törvényessé az azonos neműek házassága, de a főbb parlamenti pártok szeretnék, ha ez már a héten megtörténne. 

A tervezetet a szenátus már elfogadta a múlt héten. Ha törvény lesz, akkor Ausztrália a világ 26. államaként legalizálja az azonos neműek házasságát.

Ősszel az ausztrál kormány országos felmérést (nemzeti konzultációt!) készített a témában. A levelek 80 százalékát visszaküldték, és a lakosság 62 százaléka támogatta a reformot. (MTI/Buzzfeed)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.