Bollywood gyászol: meghalt Shashi Kapúr

Hetvenkilenc éves korában meghalt a legendás indiai színész, Shashi Kapúr, a neves és közkedvelt színész- és rendezőcsalád, a Kapúr-dinasztia tagja. Hosszas betegség után egy mumbai kórházban hunyt el - közölte Randir Kapúr, a család tagja.

Shashi Kapúr gyermekként kezdett el filmekben játszani, az 1940-es évek végén már részt vett az édesapja, Pritviraj Kapúr és bátyja, Radzsiv Kapúr rendezte filmekben. Több mint hetvenéves pályafutása alatt a mumbai álomgyár, Bollywood több mint 160 produkciójában szerepelt, de számos amerikai és brit filmben is játszott, köztük az 1970-es Bombay Talkie és az 1983-as Heat and Dust című alkotásokban, vagy az 1988-as Gazemberek című filmben - írja az MTI.

Két éve megkapta a legmagasabb indiai filmes kitüntetést, a Dadaszaheb Phalke-díjat. A pályafutásán vezet végig ez a videó:Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.