Bollywood gyászol: meghalt Shashi Kapúr

GYÁSZ
2017 december 04., 16:42
comments 79

Hetvenkilenc éves korában meghalt a legendás indiai színész, Shashi Kapúr, a neves és közkedvelt színész- és rendezőcsalád, a Kapúr-dinasztia tagja. Hosszas betegség után egy mumbai kórházban hunyt el - közölte Randir Kapúr, a család tagja.

Shashi Kapúr gyermekként kezdett el filmekben játszani, az 1940-es évek végén már részt vett az édesapja, Pritviraj Kapúr és bátyja, Radzsiv Kapúr rendezte filmekben. Több mint hetvenéves pályafutása alatt a mumbai álomgyár, Bollywood több mint 160 produkciójában szerepelt, de számos amerikai és brit filmben is játszott, köztük az 1970-es Bombay Talkie és az 1983-as Heat and Dust című alkotásokban, vagy az 1988-as Gazemberek című filmben - írja az MTI.

Két éve megkapta a legmagasabb indiai filmes kitüntetést, a Dadaszaheb Phalke-díjat. A pályafutásán vezet végig ez a videó:

link Forrás



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.