Karácsony Weinstein után: visszafogják az alkoholt a céges bulikon

Az amerikai Vox Media körlevelet küldött dolgozóinak, melyben azt írják, a szokásos open bar, vagyis korlátlan italfogyasztás helyett idén mindenki két darab italjegyet kap, azok felhasználása után pedig csak alkoholmentes italokat vásárolhat.

„Tudjuk, hogy nem mindig az alkohol a szakszerűtlen viselkedés oka, de az igaz, hogy az olyan környezet, ami buzdítja a túlzott alkoholfogyasztást, hozzájárul a problémához.”

A Vox maga is érintett a zaklatási ügyekben - volt vezérigazgatóját, Lockhart Steele-t zaklatási vádak miatt rúgták ki

A vállalat azonban nem az egyetlen, ami idén visszafogja az alkoholt, általános trendről van szó.

Amerikában idén a cégek 11,3 százaléka egyáltalán nem tart idén karácsonyi bulit, ami nem tűnik soknak, de a tavalyi 4 százalékhoz képest elég komoly növekedés. Mivel pedig ennek gazdasági oka most nem igazán lehet, a MarketWatchnak nyilatkozó szakértő szerint a háttérben egyértelműen az áll, hogy 

a cégek el akarják kerülni a zaklatási ügyeket.

Ugyanez igaz az alkoholfogyasztára is: tavaly a cégek 62 százaléka kínált alkoholt a buliján idén már csak 48,7.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.