Számolatlanul öntik a milliárdokat a NER sikervállalatai a sportklubokba

A NER sztárcégei a legkülönfélébb területeken alkotnak nagyot, de egyvalami összeköti őket - a sport szeretete. A G7.hu kiszámolta, nagyjából mennyit pénzt utaltak ezek a vállalatok  a társasági nyereségadójukból az államkassza helyett a sportkluboknak, és az derült ki, hogy

nagyon sokat.

  • A Simicska-korszak utáni Nagy Útépító Cég, a Duna Aszfalt nagyjából négymilliárd forint közpénzt irányított sportklubokhoz.
  • Mészáros Lőrinc két legnagyobb cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és az R-Kord Kft. másfélmilliárd forint tao-támogatásnál jár a cik szerint.
  • Az Orbán-család kőbánya-cége, a Dolomit Kft. 280 millió forintot utalhatott sportszervezeteknek.
  • A gázkereskedelemmel foglalkozó, vagyis a sport ügyét érthetően különösen szívügyként kezelő MET Magyarország nagyjából kétmilliárdot utalhatott tao-támogatás formájában.
  • És egy nagyon kevéssé meglepő összefüggés: a Közgép tao-támogatásai éppen akkor csappantak meg brutálisan, amikor Simicska Lajos és Orbán Viktor viszonya némileg megváltozott. 

Részeletes adatok a G7-en.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.