Számolatlanul öntik a milliárdokat a NER sikervállalatai a sportklubokba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A NER sztárcégei a legkülönfélébb területeken alkotnak nagyot, de egyvalami összeköti őket - a sport szeretete. A G7.hu kiszámolta, nagyjából mennyit pénzt utaltak ezek a vállalatok  a társasági nyereségadójukból az államkassza helyett a sportkluboknak, és az derült ki, hogy

nagyon sokat.

  • A Simicska-korszak utáni Nagy Útépító Cég, a Duna Aszfalt nagyjából négymilliárd forint közpénzt irányított sportklubokhoz.
  • Mészáros Lőrinc két legnagyobb cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és az R-Kord Kft. másfélmilliárd forint tao-támogatásnál jár a cik szerint.
  • Az Orbán-család kőbánya-cége, a Dolomit Kft. 280 millió forintot utalhatott sportszervezeteknek.
  • A gázkereskedelemmel foglalkozó, vagyis a sport ügyét érthetően különösen szívügyként kezelő MET Magyarország nagyjából kétmilliárdot utalhatott tao-támogatás formájában.
  • És egy nagyon kevéssé meglepő összefüggés: a Közgép tao-támogatásai éppen akkor csappantak meg brutálisan, amikor Simicska Lajos és Orbán Viktor viszonya némileg megváltozott. 

Részeletes adatok a G7-en.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.