Számolatlanul öntik a milliárdokat a NER sikervállalatai a sportklubokba

gazdaság
2017 december 04., 09:29
comments 114

A NER sztárcégei a legkülönfélébb területeken alkotnak nagyot, de egyvalami összeköti őket - a sport szeretete. A G7.hu kiszámolta, nagyjából mennyit pénzt utaltak ezek a vállalatok a társasági nyereségadójukból az államkassza helyett a sportkluboknak, és az derült ki, hogy

nagyon sokat.

  • A Simicska-korszak utáni Nagy Útépító Cég, a Duna Aszfalt nagyjából négymilliárd forint közpénzt irányított sportklubokhoz.
  • Mészáros Lőrinc két legnagyobb cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és az R-Kord Kft. másfélmilliárd forint tao-támogatásnál jár a cik szerint.
  • Az Orbán-család kőbánya-cége, a Dolomit Kft. 280 millió forintot utalhatott sportszervezeteknek.
  • A gázkereskedelemmel foglalkozó, vagyis a sport ügyét érthetően különösen szívügyként kezelő MET Magyarország nagyjából kétmilliárdot utalhatott tao-támogatás formájában.
  • És egy nagyon kevéssé meglepő összefüggés: a Közgép tao-támogatásai éppen akkor csappantak meg brutálisan, amikor Simicska Lajos és Orbán Viktor viszonya némileg megváltozott.

Részeletes adatok a G7-en.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.