Több száz német pilóta megtagadta a menekültek visszaszállítását Afganisztánba

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Németországban rengeteg pilóta bojkottálja a menekültek kitoloncolását - írja a Deutsche Welle. A német kormány a Baloldali Párt adatigénylésére közölte, hogy a német légitársaságok pilótáinak tiltakozása miatt 222 esetben hiúsult meg idén a menekültek kitoloncolása Afganisztánba. A pilóták ugyanis nem akartak részt venni a kitoloncolásokban.

Afganisztánt Németország bizonyos esetekben biztonságos származási országként kezeli, még úgy is, hogy az országban gyakori az erőszak. A 2017 januárja és szeptembere között történt visszautasítások nagy része (85 eset) a Lufthansától és a cég tulajdonában álló Eurowingstől érkezett. 40 esetben a Düsseldorfi reptér munkatársai tagadták meg a kitoloncolások végrehajtását, a legtöbb visszautasítás pedig az ország legnagyobb repülőterén, a frankfurti repülőtéren történt.

Az újság emlékeztet arra, hogy a kitoloncolások ellenére Németország az Európai Unióba érkező menekültek fő célpontja, 2017-ben több menedékkérelmet adtak be ott, mint minden más uniós tagországban együttvéve. Eközben a német menekültügyi hatóságok által elutasított menedékkérelmi döntések nagy része bíróság előtt végzi, a bíróság pedig minden negyedik esetben a menedékkérőnek ad igazat. (Deutsche Welle)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.