Továbbra is Teszári Zoltán a leggazdagabb romániai magyar

gazdaság
2017 december 04., 13:42
comments 19

Egy helyet előrébb lépve már a 3. helyen áll Teszéri Zoltán a leggazdagabb romániaiak listáján, amelyet a Capital nevű bukaresti gazdasági hetilap állít össze évről évre. A Transindex által ismertetett 2017-es toplistán továbbra is az 1970-es Roland Garros-győztes egykori teniszező, Ion Tiriac áll az élen.

A rendszerváltáskor Németországból hazatérő Tiriac volt az első román magánbank alapítója, mára pedig szerteágazó cégbirodalmat épített fel, amelynek összértékét a Capital az idén 1,7-1,8 milliárd euróra becsülte. Őt a Paval-testvérpár, Dragos és Adrian követik, a Dedeman hipermarketlánc tulajdonosai, akiknek a vagyonát 1,1-1,2 milliárd euróra teszik.

A tavaly még 500-520 millió euróval a negyedik helyen végző Teszári Zoltán vagyona idén már 550-570 millió euró között van, és ezzel fellépett a dobogóra. Teszári a tulajdonosa az RCS&RDS telekomunnikációs cégcsoportnak, amely többek közt a Digi TV-t is birtokolja. A nagyváradi származású Teszári karrierjéről a Magyar Narancs még 2006-ban írt hosszabb portrét.

Teszári vagyona körülbelül 175 milliárd forintot ér, ezzel a Forbes magyarországi listáján a negyedik lenne, Csányi Sándor, Demján Sándor és Gattyán György mögött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.