Továbbra is Teszári Zoltán a leggazdagabb romániai magyar

Egy helyet előrébb lépve már a 3. helyen áll Teszéri Zoltán a leggazdagabb romániaiak listáján, amelyet a Capital nevű bukaresti gazdasági hetilap állít össze évről évre. A Transindex által ismertetett 2017-es toplistán továbbra is az 1970-es Roland Garros-győztes egykori teniszező, Ion Tiriac áll az élen.

A rendszerváltáskor Németországból hazatérő Tiriac volt az első román magánbank alapítója, mára pedig szerteágazó cégbirodalmat épített fel, amelynek összértékét a Capital az idén 1,7-1,8 milliárd euróra becsülte. Őt a Paval-testvérpár, Dragos és Adrian követik, a Dedeman hipermarketlánc tulajdonosai, akiknek a vagyonát 1,1-1,2 milliárd euróra teszik.

A tavaly még 500-520 millió euróval a negyedik helyen végző Teszári Zoltán vagyona idén már 550-570 millió euró között van, és ezzel fellépett a dobogóra. Teszári a tulajdonosa az RCS&RDS telekomunnikációs cégcsoportnak, amely többek közt a Digi TV-t is birtokolja. A nagyváradi származású Teszári karrierjéről a Magyar Narancs még 2006-ban írt hosszabb portrét.

Teszári vagyona körülbelül 175 milliárd forintot ér, ezzel a Forbes magyarországi listáján a negyedik lenne, Csányi Sándor, Demján Sándor és Gattyán György mögött.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.