Trump ügyvédje szerint ő írta a tweetet, amiben az elnök gyakorlatilag bűnösnek vallotta magát

külföld
2017 december 04., 07:19
comments 135

Felgyorsultak az úgynevezett események Donald Trump amerikai elnök körül, amióta néhány napja kiderült, hogy egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn bűnösnek fogja magát vallani, amiért hazudott az FBI-nak.

Maga az elnök a szokásos módon, a Twitteren tombolva reagált a hírre, ahol szombaton többek közt azt állította, hogy azért kellett kirúgnia Flynnt, mert hazudott az FBI-nak és Mike Pence alelnöknek:

link Forrás

Ezzel az a gond, hogy amennyiben tényleg tudott tanácsadója hazugságáról, maga az elnök is bűnt követett el, amikor arra kérte James Comey-t, az FBI akkori vezetőjét, hogy fejezze be a Flynn elleni nyomozást.

Trump tweetjének annyira rossz az üzenete, hogy ügyvédjei kénytelenek voltak közbelépni. Egyikük, John Dowd most azt állítja, hogy a problémás tweetet valójában ő írta, és sajnos nem fogalmazott pontosan. Dowd a Reutersnek most azt mondta, hogy nincs itt semmi látnivaló, egyszerűen csak túl tömören fogalmazott, ezért tűnhet úgy, mintha Trump már régóta tudta volna, hogy Flynn hazudott.

Dowd szerint ő nem profi tweetelő, ezért történhetett a félreértés. Ugyanakkor jogi szakértők és persze demokrata politikusok nem nagyon akarják elhinni, hogy Dowd ennyire amatőr jogász legyen, és főleg hogy olyan nyelvtani hibákat vétsen, mint amilyeneket Trump szokott. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.