Hiába szavazta le az ELTE jogi kara, Polt Péterből professzor lett

Az egykori Fidesz-tag és aktuális legfőbb ügyész, Polt Péter nem csak a magyar közélet fontos szereplője, hanem egyetemi karrierrel is büszkélkedhet. 1980-ban diplomázott az ELTE jogi karán, 1985-ben egyetemi adjunktus lett, 2006-ban címzetes egyetemi tanár, 2011-ben megszerezte a doktori, azaz Ph.D. címet, 2012-ben pedig docens lett. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen ő vezeti a Büntetőjogi Tanszéket. 

Tanári mozdulatFotó: Botos Tamás / 444

Nagy hiány, hogy a professzori cím nincs még a neve mellett - írta júniusban a 24.hu. A portál akkor beszámolt róla, hogy az ELTE ÁJK Kari Tanácsa a dékán előterjesztésére szavazott róla, hogy Polt megkaphassa a professzori cím használatához szükséges egyetemi magántanári kinevezését. „A dolog valószínűleg nem kevés vitát szült, ugyanis 14-en szavaztak mellette, 13-an ellene, 3-an pedig érvénytelen szavazatot adtak le. Hozzá kell tenni, hogy a többi szavazásnál, ahol másoknak más címekről szavaztak, mindenhol egyhangú volt a szavazás, csak ebben az esetben nem.” Végül eljárásrendi szabálytalanság miatt érvénytelennek nyilvánították a szavazást, és úgy határoztak, hogy a következő ülésen visszatérnek rá.

Most megnéztem a következő, szeptember 26-ai ülés jegyzőkönyvét, amiből kiderül, hogy a Kari Tanács 8 igen, 23 nem és 1 érvénytelen szavazattal

elutasította Polt egyetemi magántanári kinevezését.

Valahogy mégis sikerült jogalapot találni Polt felterjesztéséhez, ugyanis - ahogy a Zoom a tegnapi Magyar Közlönyben észrevette - Balog Zoltán javaslatára egyetemi tanári címet adományozott Polt Péternek Áder János köztársasági elnök. Úgyhogy a december 15-ei hatályba lépéstől kezdve már hívathatja úgy magát, hogy

Polt professzor.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.