Kiszáll a milliárdos alapító a CBA-ból, a Lidl-nek adogatja el a boltjait

gazdaság
2017 december 05., 06:18

A Portfolio meg nem erősített, de több forrásból származó információi szerint eladja üzleteinek egy részét Baldauf László milliárdos, a CBA alapítója, a cég tavaly lemondott elnöke. A gazdasági lap úgy tudja, hogy több, jó helyen lévő CBA megvételéről a Lidl diszkontlánccal tárgyal a 76 éves milliárdos. A Portfolio szerint a háttérben már meg is állapodott a Blaha Lujza téri CBA-ról a Lidl-lel, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytata a Ferenciek terén lévő áruházáról is, illetve több más, a kezében lévő szupermarketről. 

Baldauf megválna például a budapesti Arany János utcai, tárnoki, ürömi, erdőkertesi, szadai érdekeltségétől is

- írják.

A cikk megjegyzi, hogy a megvásárolt egységeket nem biztos, hogy azonnal átnevezik. 

A Portfolio úgy tudja, hogy Baldauf további üzleteit verheti dobra, akár a Lidl-nek, akár egészen más vevőnek, de ezek az érdeklődők is multiláncok lehetnek.

A lap elemzése szerint

A plázastop miatt ma képtelenség új üzleteket nyitni Magyarországon, ez a helyzet pedig kapóra jöhet azoknak, akik jó áron szeretnének kiszállni a kiskereskedelemből. Mi több, a magyar kormány törekvése, amely szerint az üzletek több mint 50%-a magyar tulajdonban legyen, nem igazán jött be: hiába igyekeztek a Coop- és a CBA-láncokat helyzetbe hozni a szabályozási környezet átalakításával, éppen ellenkezőleg sült el a törekvés.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.