Kiszáll a milliárdos alapító a CBA-ból, a Lidl-nek adogatja el a boltjait

2017 december 5., kedd 5:18
198

A Portfolio meg nem erősített, de több forrásból származó információi szerint eladja üzleteinek egy részét Baldauf László milliárdos, a CBA alapítója, a cég tavaly lemondott elnöke. A gazdasági lap úgy tudja, hogy több, jó helyen lévő CBA megvételéről a Lidl diszkontlánccal tárgyal a 76 éves milliárdos. A Portfolio szerint a háttérben már meg is állapodott a Blaha Lujza téri CBA-ról a Lidl-lel, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytata a Ferenciek terén lévő áruházáról is, illetve több más, a kezében lévő szupermarketről. 

Baldauf megválna például a budapesti Arany János utcai, tárnoki, ürömi, erdőkertesi, szadai érdekeltségétől is

- írják.

A cikk megjegyzi, hogy a megvásárolt egységeket nem biztos, hogy azonnal átnevezik. 

A Portfolio úgy tudja, hogy Baldauf további üzleteit verheti dobra, akár a Lidl-nek, akár egészen más vevőnek, de ezek az érdeklődők is multiláncok lehetnek.

A lap elemzése szerint

A plázastop miatt ma képtelenség új üzleteket nyitni Magyarországon, ez a helyzet pedig kapóra jöhet azoknak, akik jó áron szeretnének kiszállni a kiskereskedelemből. Mi több, a magyar kormány törekvése, amely szerint az üzletek több mint 50%-a magyar tulajdonban legyen, nem igazán jött be: hiába igyekeztek a Coop- és a CBA-láncokat helyzetbe hozni a szabályozási környezet átalakításával, éppen ellenkezőleg sült el a törekvés.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt