Megműtötték a mókust, aki már MR-vizsgálaton is járt, és gondosabban kezelik, mint a legtöbb magyar embert

ÁLLAT
2017 december 05., 08:42
comments 167

Sikeres gerincműtéten esett át és már Mályiban lábadozik az a mókus, akit a múlt héten talált egy család elütve a 3-as út mentén, majd azonnal bevitt a mályi állavédőkhöz. A csinos rágcsálónak lebénult a két hátsó lába, ezért felhozták Budapestre, ahol az RTL Klub is forgatott róla, mivel ő lett az első magyar mókus, akit MR-vizsgálatnak vetettek alá.

photo_camera Fotó: Picasa

Így derült ki, hogy az állat traumás porckorongsérülést szenvedett " következményes gerincvelő-elváltozásokkal az ágyéki szakaszon" .

link Forrás

A mókust végül hétfőn műtötték meg a budapesti Felicavet állatklinikán, majd a Mályi Madármesntő Állmás önkéntesei visszaszállították Kelet-Magyarországra, ahol az utókezelése zajlik majd. 

link Forrás

Ami, ha lehetséges, még macerásabb lesz, mint a megmentése, a klinika ugyanis a következőket írta elő, mielőtt még elkezdődne a fizioterápiás kezelés:

Az állat egyelőre azonban látszatra mindeképpen jobban van, ezen a videón például lelkesen táplálkozik:

link Forrás

Aki követné a történetet, az a mályi madármentők fb-oldalán megteheti.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.