Sehol sincs a Viszkis a spanyol kutyaszaros bankrablókhoz képest

bűnügy
2017 december 05., 05:42
comments 23

Erről csináljon filmet Antal Nimród!

Csodálatos, csak egy ponton billegő tervet valósított meg egy csapat kreatív bankrabló a dél-spanyolországi Cartagenában. Az öt férfi először is a legkülönbözőbb álruhákba - öltönyös menedzser, kapucnis-basballsapkás fiatal, nyugdíjas, háziasszony, lófarkas hippi - öltözött, majd magukat egymást természetesen nem ismerő ügyfeleknek tettetve beszivárogtak a bankfiókba. Az akció azzal kezdődött, hogy az egyikük stikában kiszórt egy zacskó kutyaszart a fiók bejáratánál, majd óriási patáliát csapott, hogy mi ez a gusztustalanság. A többiek szándékosan rájátszottak a balhéra, addig, amíg a fiókvezető elő nem szaladt az irodájából, hogy mi ez a kiabálás. A kialakult zűrzavart kihasználva az egyik bűnöző beosont az üresen hagyott irodába, ahonnan pénzt lopott.

A terv ott billegett, hogy a biztonsági kamerákat nem iktatták ki.

A lebukásukkor derült ki, hogy a csoport - remélem ugyanazzel a módszerrel - legalább 15 további bankból szerzett összesen 64 ezer eurót.

(via Index Mindeközben via Local)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.