Gulyás: Emberséges a magyar bevándorláspolitika

Több 444 videó?
Szeretném
Fotó: Gulyás Gergely FB

Az emberi jogok világnapja alkalmából rendeztek konferenciát szerdán, a Fidesz elöljárói pedig alkalomhoz illően félretették a mindennapi politikát, és nagyon szépen beszéltek az emberi jogok fontosságáról. 

A tibeti tüntetőkkel kevésbé megengedő Balog Zoltán emberminiszter egyenesen a kultúra fontos pilléreként beszélt az emberi jogokról, Gulyás Gergely pedig ugyanitt - egy kerekasztal-beszélgetésen belül - az emberséges magyar bevándorláspolitikát méltatta. 

A Fidesz vadiúj frakcióvezetője szerint a magyar álláspont a humánus, emberséges és Európa jövőjét szolgálja, mert a kormány azt mondja, hogy aki Európába érkezik - akár migránsként, akár menekültként - az áldozata valami sokkal nagyobb dolognak. Ezért aztán az sem állja meg a helyét Gulyás szerint, hogy a magyar kormány gyűlöletet keltene. Ráadásul, folytatta a képviselő az MTI szerint, nem Magyarország keltette azt a téves látszatot, hogy muszlimok millióinak van még hely Európában. 

Az esemény csúcspontja lehetett, amikor megkérdezték Gulyást az őcsényi gyűlölködésről és Orbán Viktor kommentárjáról, hogy abban és az országban eluralkodott migránsgyűlölő hangulat kialakulásában nincs-e esetleg némi szerepe az évek óta zajló agymosásnak. Erre Gulyás jéghideg úriemberként azzal reagált, hogy de hiszen az egész eset egy provokáció volt, a menekültek ellátása egyébként is központi állami és nem helyi feladat.

A beszélgetés egy későbbi szakaszában volt még szó gyűlöletkeltésről, Gulyás szerint ugyanis az ami egyes országok sajtójában Magyarország ellen folyik, kimeríti ezt a fogalmat.