Hátrányos helyzetű magyar gyerekekkel találkozott Ferenc pápa

ÉLET
2017 december 06., 20:31
comments 65
photo_camera Fotó: L. Ritók Nóra FB

Rómában járt az Igazgyöngy Alapítványt vezető L. Ritók Nóra és három szerencsés gyermek a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó alapítvány berkeiből. A kislányok, akik először ülhettek repülőgépen életükben, az első sorból hallgathattak egy pápai előadást, sőt röviden találkozhattak is az egyházvezetővel, akit egy festménnyel ajándékoztak meg. 

link Forrás

L. Ritók Nóra levelet adott át a pápának, amiben bemutatta az alapítvány munkáját és beszámolt az oktatási szegregáció okozta problémákról. 

"Nem vagyok vallásos ember, de Ferenc pápa viszonyulása azokhoz a problémákhoz, amiben az Igazgyöngy is dolgozik, ugyanolyan alapokon nyugszik, olyan egyetemes értékeken, melyekben én is, mi is hiszünk. Ez az a pont, ami miatt a levélben kértem áldását és közbenjárását a társadalom perifériáján élő gyerekek esélyteremtéséhez. Egy mondattal pedig kértem ezt mindazon civil szervezetekre, civilekre, akik segítenek ma Magyarországon a szegregátumokban, az ételosztásokon, a kilátástalan helyzetben élőkön"

- írta a levélben az igazgató. A találkozás rövid volt, de a pápa nem felejtett el áldását adni a gyerekekre, akik az előadást követően egy rövid riport erejéig a Vatikáni Rádióban is bejelentkeztek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.