Hátrányos helyzetű magyar gyerekekkel találkozott Ferenc pápa

Fotó: L. Ritók Nóra FB

Rómában járt az Igazgyöngy Alapítványt vezető L. Ritók Nóra és három szerencsés gyermek a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó alapítvány berkeiből. A kislányok, akik először ülhettek repülőgépen életükben, az első sorból hallgathattak egy pápai előadást, sőt röviden találkozhattak is az egyházvezetővel, akit egy festménnyel ajándékoztak meg. 

L. Ritók Nóra levelet adott át a pápának, amiben bemutatta az alapítvány munkáját és beszámolt az oktatási szegregáció okozta problémákról. 

"Nem vagyok vallásos ember, de Ferenc pápa viszonyulása azokhoz a problémákhoz, amiben az Igazgyöngy is dolgozik, ugyanolyan alapokon nyugszik, olyan egyetemes értékeken, melyekben én is, mi is hiszünk. Ez az a pont, ami miatt a levélben kértem áldását és közbenjárását a társadalom perifériáján élő gyerekek esélyteremtéséhez. Egy mondattal pedig kértem ezt mindazon civil szervezetekre, civilekre, akik segítenek ma Magyarországon a szegregátumokban, az ételosztásokon, a kilátástalan helyzetben élőkön"

- írta a levélben az igazgató. A találkozás rövid volt, de a pápa nem felejtett el áldását adni a gyerekekre, akik az előadást követően egy rövid riport erejéig a Vatikáni Rádióban is bejelentkeztek. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.