Tudattörő nevű drogprevenciós szabadulószoba nyílik Budapesten

A „Tudattörő”, az első függőség témájú prevenciós szabadulószoba működését Dr. Kapitány-Fövény Máté, a Nyírő Gyula Kórház OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ pszichológusa mutatja be - áll a sajátos hangulatú meghívóban, melyet nemrég kapott szerkesztőségünk.

Az egyelőre elég rejtélyesen hangzó dolog koncepciója a leírás szerint nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is példa nélküli. „A projekt a kooperatív tanulás, lényegében az együttműködés elvén alapul: játékos formában ad át ismereteket az egyes pszichoaktív szerekkel kapcsolatban, miközben a közösséget is építi. A „Tudattörő” fantázianevű szabadulószoba a függő személy tudatát szimbolizálja. A játékosok a kisebb és sötétebb térből haladnak az egyre világosabb és megnyugtatóbb terek (tudatszintek) felé. A résztvevők az iskolai drogprevenció kapcsán lehetnek részesei a programnak.”

A XIII. kerületi szabadulószoba ingyenes lesz.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.