Tudattörő nevű drogprevenciós szabadulószoba nyílik Budapesten

Játék
2017 december 06., 13:49
comments 44

A „Tudattörő”, az első függőség témájú prevenciós szabadulószoba működését Dr. Kapitány-Fövény Máté, a Nyírő Gyula Kórház OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ pszichológusa mutatja be - áll a sajátos hangulatú meghívóban, melyet nemrég kapott szerkesztőségünk.

Az egyelőre elég rejtélyesen hangzó dolog koncepciója a leírás szerint nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is példa nélküli. „A projekt a kooperatív tanulás, lényegében az együttműködés elvén alapul: játékos formában ad át ismereteket az egyes pszichoaktív szerekkel kapcsolatban, miközben a közösséget is építi. A „Tudattörő” fantázianevű szabadulószoba a függő személy tudatát szimbolizálja. A játékosok a kisebb és sötétebb térből haladnak az egyre világosabb és megnyugtatóbb terek (tudatszintek) felé. A résztvevők az iskolai drogprevenció kapcsán lehetnek részesei a programnak.”

A XIII. kerületi szabadulószoba ingyenes lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.