A bíróság szerint hiba volt, hogy egy SMS-szexügyben egy 17 éves fiút arra kényszerítettek, hogy fegyveres rendőrök előtt maszturbáljon, miközben fotózzák

SZEX
2017 december 07., 17:04
comments 192

Egy szövetségi fellebbviteli bíróság kedden egy virginiai férfinak adott igazat, akit még 17 éves korában arra kényszerített egy alacsonyabb rendű amerikai bíróság, hogy köteles felfegyverzett rendőrök előtt maszturbálni, miközben fotózzák.

Ez az utasítás része volt az akkor tinédzser Trey Sims SMS-szexügyében indult nyomozásnak. Sims ugyanis szexuális célzatú üzeneteket cserélt az akkor 15 éves barátnőjével, akinek az anyja 2014 januárján feljelentést tett a manassasi rendőrségen.

A nyomozás részeként az üggyel megbízott nyomozó, David Abbott aláírt bírósági parancsot szerzett arról, hogy jogában áll Sims meztelen testét – beleérve „a gyanúsított álló péniszét” – fotóznia, hogy összehasonlítsa a képeket a szexuális tartalmú üzenetekkel.

Miután ez a bizarr bizonyítás nem hozott sikert, Abbott beszerzett egy második bírósági parancsot is, aminek az értelmében a rendőrség bevitte volna Simset egy kórházba, hogy ott egy „erekció-indukáló injekcióval” intézzék el, hogy a szerencsétlen fiúnak felálljon a pénisze. Ezt már hála az égnek nem vitték véghez, mert addigra botrány lett a rendőrség nyomozásából.

David Abbott 2015 decemberében öngyilkos lett, miután le akarták tartóztatni különböző, pedofíliával kapcsolatos vádakkal.

Sims végül egy év próbaidőt kapott, majd 2016 elején pert indított Abbott örökösei ellen többek között az alkotmányos jogai megsértéséért. Abbotték védői „minősített mentességre” hivatkoztak, ami egy jogi szürke zóna, de a szövetségi bíróság 2:1 arányban úgy döntött, hogy a Sims ellen hozott bírósági parancs „egyértelműen alkotmányellenes” volt. A bíróság szerint egy rendőrségi nyomozásban nem fogadható el olyan körülmény, ami arra kényszerít valakit, hogy mások előtt kelljen maszturbálnia. (Ars Technica)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.