A kommunista titkosszolgálat két volt munkatársa egyszerre kap rovatot a kormány napilapjában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Büszkén jelentette be a Magyar Idők, hogy két új rovat is indul a kormányközeli napilapban: a Hírszerző szemével, illetve az Elhárító szemével. Ezeket Földi László, illetve Horváth József írja majd.

Földi László az egri főiskolai KISZ-vezetőség után nagyjából egyszerre lett MSZMP-s alapszervezeti titkár és a belügyminisztérium hírszerzése, a III/I-es főcsoportfőnökség munkatársa. A kommunista hírszerző karrierje a rendszerváltás után töretlenül haladt előre, a kilencvenes években a műveleti igazgatóságig jutott, míg 1996-ben végképp össze nem különbözött az MSZP-SZDSZ-kormánnyal az úgynevezett Nyírfa-ügyben. 

A kormány akkor azzal vádolta, hogy belföldön, magyar - baloldali - politikusokat figyelt meg törvénytelenül. 

Emiatt kirúgták és be is perelték, de a bíróság végül felmentette a vádak alól. Ezután bekerült a Fidesz legbelső köreibe, akik multimilliomost csináltak belőle a Defend kft nevű cégének felpumpálásával. Földi nemrég még Tarlós István főpolgármester tanácsadója volt, de amikor az évek során egyre szélsőségesebb megnyilvánulásairól ismert ex-hírszerző arról beszélt a tévében, hogy a menekülteket segítő civilek háborús bűnösök, akiket szabadon lehetne likvidálni, Tarlós kirúgta.

Horváth Józsefet a rendszerváltás 1989-ben a BM III/III-4-b. alosztály beosztottjaként érte. Alhadnagy volt, feladata  a szektásnak minősített, egykori és aktív párttagok, trockisták, álbaloldaliak elhárítása. A rendszerváltás után egy időre otthagyta a titkosszolgálatokat, hogy az első Fidesz-kormány idején Kövér László titkosszolgálati miniszter és államtitkára, későbbi utódja, Demeter Ervin szakértője legyen. 

Ezek után a Fidesz-kormány kinevezte az NBH főigazgató-helyettesének, ahol a 2002-es kormányváltásig dolgozott. Miután másodszor is visszatért a civil életbe, egy szintén volt titkosszolga társával megalapította az UD Zrt-t. Az UD-t az akkori szocialista vezetésű kormány azzal vádolta meg, hogy Fidesz-közeli árnyék-titkosszolgálatot működtetett. Ezt nem tudták bebizonyítani, az UD Zrt 1,8 milliárd forintos kártérítésért perelt, az ügy peren kívüli egyezséggel ért véget.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.