Európa legmeghatározóbb embere közt az egyetlen magyar: Orbán rémálma

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Míg 2015-ben maga Orbán Viktor, addig idén egykori kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos került fel a Politico európai kiadásának szokásos év végi 28-as listájára. A kontinens legmeghatározóbb embereit összegyűjtő lista szerint a Közgép tulajdonosa nem más, mint

Orbán rémálma.

A lap szerint bár kevesen ismerik az oligarchát Magyarországon kívül, szerepe jelentős. Ismertetik Simicska és Orbán barátságát, majd szakítását, hozzáteszik,

Budapesten sokan várják, hogy az oligarcha a Fideszt, vagy a miniszterelnököt kompromittáló ügyeket fog a nyilvánosság elé tárni, amik akár a választás kimenetelét is befolyásolhatják.

A Politico megjegyzi, ha mégsem robbant bombát, és a Fidesz simán nyer tavasszal, Simicska szerepe akkor is fontos: hiszen ha nem tudja vagy nem akarja tovább finanszírozni médiaportfolióját, eltűnhet Magyarország kormánykritikus sajtójának jelentős része. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.