Európa legmeghatározóbb embere közt az egyetlen magyar: Orbán rémálma

POLITIKA
2017 december 7., 6:11
comments 86

Míg 2015-ben maga Orbán Viktor, addig idén egykori kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos került fel a Politico európai kiadásának szokásos év végi 28-as listájára. A kontinens legmeghatározóbb embereit összegyűjtő lista szerint a Közgép tulajdonosa nem más, mint

Orbán rémálma.

A lap szerint bár kevesen ismerik az oligarchát Magyarországon kívül, szerepe jelentős. Ismertetik Simicska és Orbán barátságát, majd szakítását, hozzáteszik,

Budapesten sokan várják, hogy az oligarcha a Fideszt, vagy a miniszterelnököt kompromittáló ügyeket fog a nyilvánosság elé tárni, amik akár a választás kimenetelét is befolyásolhatják.

A Politico megjegyzi, ha mégsem robbant bombát, és a Fidesz simán nyer tavasszal, Simicska szerepe akkor is fontos: hiszen ha nem tudja vagy nem akarja tovább finanszírozni médiaportfolióját, eltűnhet Magyarország kormánykritikus sajtójának jelentős része. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt