Európa legmeghatározóbb embere közt az egyetlen magyar: Orbán rémálma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Míg 2015-ben maga Orbán Viktor, addig idén egykori kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos került fel a Politico európai kiadásának szokásos év végi 28-as listájára. A kontinens legmeghatározóbb embereit összegyűjtő lista szerint a Közgép tulajdonosa nem más, mint

Orbán rémálma.

A lap szerint bár kevesen ismerik az oligarchát Magyarországon kívül, szerepe jelentős. Ismertetik Simicska és Orbán barátságát, majd szakítását, hozzáteszik,

Budapesten sokan várják, hogy az oligarcha a Fideszt, vagy a miniszterelnököt kompromittáló ügyeket fog a nyilvánosság elé tárni, amik akár a választás kimenetelét is befolyásolhatják.

A Politico megjegyzi, ha mégsem robbant bombát, és a Fidesz simán nyer tavasszal, Simicska szerepe akkor is fontos: hiszen ha nem tudja vagy nem akarja tovább finanszírozni médiaportfolióját, eltűnhet Magyarország kormánykritikus sajtójának jelentős része. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.