Nem adta ki a meleg férfi házassági papírjait a helyi jegyző, most elindul ellene a választáson

Több 444 videó?
Szeretném

Nincs még egy olyan alacsony rangú helyi bürokrata a világon, mint Kim Davis, Rowan megye jegyzője Kentucky államban. A nő azért lett nemzetközi szinten is ismert, mert nem adta ki a meleg párok házassági papírjait, még azután sem, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság legalizálta az azonos neműek házasságát. Davis emiatt 5 napot börtönben is töltött 2015 szeptemberében.

A nő vallási meggyőződésével indokolta, hogy nem adja ki a melegek papírjait, korábban demokrata színekben indult a választáson (az Egyesült Államokban a helyi jegyző is választott képviselő), de a melegházasság körüli ügyek miatt átállt a republikánusokhoz, ahonnan több magas rangú politikus is pártfogásába vette.

Az egyik férfi, aki miatt nem házasodhatott 2015 őszén, David Ermold most bejelentette, hogy elindul a jövőre esedékes jegyzőválasztáson demokrata színekben Davis ellen. Ermold arról beszélt, hogy olyan jegyzőre van szükség, aki a helyi ügyekkel van elfoglalva, és nem a külsős szervezetek és politikusok terveivel. A választási indulást egyébként Davisnél kellett intézni, aki sok szerencsét kívánt neki a kampányhoz. (Reuters)