Nem adta ki a meleg férfi házassági papírjait a helyi jegyző, most elindul ellene a választáson

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nincs még egy olyan alacsony rangú helyi bürokrata a világon, mint Kim Davis, Rowan megye jegyzője Kentucky államban. A nő azért lett nemzetközi szinten is ismert, mert nem adta ki a meleg párok házassági papírjait, még azután sem, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság legalizálta az azonos neműek házasságát. Davis emiatt 5 napot börtönben is töltött 2015 szeptemberében.

A nő vallási meggyőződésével indokolta, hogy nem adja ki a melegek papírjait, korábban demokrata színekben indult a választáson (az Egyesült Államokban a helyi jegyző is választott képviselő), de a melegházasság körüli ügyek miatt átállt a republikánusokhoz, ahonnan több magas rangú politikus is pártfogásába vette.

Az egyik férfi, aki miatt nem házasodhatott 2015 őszén, David Ermold most bejelentette, hogy elindul a jövőre esedékes jegyzőválasztáson demokrata színekben Davis ellen. Ermold arról beszélt, hogy olyan jegyzőre van szükség, aki a helyi ügyekkel van elfoglalva, és nem a külsős szervezetek és politikusok terveivel. A választási indulást egyébként Davisnél kellett intézni, aki sok szerencsét kívánt neki a kampányhoz. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.