"Strukturális átalakítások kellenek, de jelenleg nem jó az irány, ami felé haladunk"

Egészségügy
2017 december 07., 04:39
comments 25

"A legnagyobb probléma, hogy az egészségügyben nagyon alacsony a GDP-arányos ráfordítás, és gyakran inkább az adatok kozmetikázása, trükközés zajlik. Ha ez változna, már egyfajta előrelépést jelentene," jelentette ki a Magyar Nemzetnek Dr. Drajkó Zsombor fogorvos, aki korábban azzal került be a hírekbe, hogy bojkottot hirdet a Magyar Orvosi Kamara ellen. A fiatal orvos szerint 

"sok a látszatintézkedés, ez nyilvánvaló például, ha megnézzük, hogy sok egészségügyi szakdolgozó mindössze papíron kapott 12 százalékos béremelést. A valós fizetésük nem változott, csak más az elszámolásuk. (..) Éppen ezért strukturális átalakítások kellenek, de jelenleg nem jó az irány, ami felé haladunk."

Drajkó szerint jó példa erre, hogy miközben "az ellátás finanszírozása sem frissül, miközben a beavatkozások egyre drágábbak". Az, hogy kezdeményezését több mint 700 orvos aláírta, és végül elérte, hogy ne emeljék 27 ezer forintról 48 600 forintra a kamarai tagdíjat, szerinte még csak egy kis siker.

"Személyes politikai motivációm nincs, de arra vágyom, hogy olyan egészségügyben dolgozhassak, ahol szívesen gyógyítanak az orvosok,"

teszi hozzá. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.