"Strukturális átalakítások kellenek, de jelenleg nem jó az irány, ami felé haladunk"

2017 december 7., csütörtök 4:39
25

"A legnagyobb probléma, hogy az egészségügyben nagyon alacsony a GDP-arányos ráfordítás, és gyakran inkább az adatok kozmetikázása, trükközés zajlik. Ha ez változna, már egyfajta előrelépést jelentene," jelentette ki a Magyar Nemzetnek Dr. Drajkó Zsombor fogorvos, aki korábban azzal került be a hírekbe, hogy bojkottot hirdet a Magyar Orvosi Kamara ellen. A fiatal orvos szerint 

"sok a látszatintézkedés, ez nyilvánvaló például, ha megnézzük, hogy sok egészségügyi szakdolgozó mindössze papíron kapott 12 százalékos béremelést. A valós fizetésük nem változott, csak más az elszámolásuk. (..) Éppen ezért strukturális átalakítások kellenek, de jelenleg nem jó az irány, ami felé haladunk."

Drajkó szerint jó példa erre, hogy miközben "az ellátás finanszírozása sem frissül, miközben a beavatkozások egyre drágábbak". Az, hogy kezdeményezését több mint 700 orvos aláírta, és végül elérte, hogy ne emeljék 27 ezer forintról 48 600 forintra a kamarai tagdíjat, szerinte még csak egy kis siker.

"Személyes politikai motivációm nincs, de arra vágyom, hogy olyan egészségügyben dolgozhassak, ahol szívesen gyógyítanak az orvosok,"

teszi hozzá. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt