A kormány 47 milliárdos keretösszegű segélyhitelt ajánl Srí Lankának

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint segélyhitelt ajánl a Srí Lanka-i Demokratikus Szocialista Köztársaságnak a magyar kormány. Eszerint a kormány – az Eximbank által folyósítható kötött segélyhitelek feltételei és a segélyhitelnyújtás részletes szabályai alapján – 149 millió euró (46,9 milliárd forint) keretösszegű kötött segélyhitelt ajánl fel Srí Lankának.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter feladata, hogy a Srí Lanka-i féllel tárgyaljon, és a magyar meg a Srí Lanka-i kormány közötti pénzügyi együttműködési keretprogram kialakításáról szóló megállapodást mielőbb megkössék. Az ügylethez kapcsolódó kamat- és díjtámogatás költségvetési fedezetének biztosításáról a segélyhitel teljes futamideje alatt Szijjártónak és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.