18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Egy arizonai rendőr kivégzett egy, az életéért sírva könyörgő, négykézláb kúszó férfit, de a bíróság felmentette

bűnügy
2017 december 8., 22:53
comments 791

Philip Brailsford 2016 elején lőtte agyon a 26 éves Daniel Shavert egy szálloda folyosóján. Brailsfordot gyilkosság vádjával állították bíróság elé, de az arizonai bíróság felmentette a rendőrt.

Csakhogy az ítélet után nyilvánosságra került az a felvétel, amit a rendőr ruhájával erősített kamera rögzített, és ez alapján Brailsford szabályos kivégzést rendezett. Csak erős idegzetűek nézzék meg az alábbi videót, aminek ugyan a vége felé történik az emberölés, mégis végig nagyon nyomasztó:

A felvételen az látható, amint Shaver a rendőr utasításainak megfelelően a földre fekszik, aztán térdre áll feltartott kezekkel, és lassan négykézláb elindul a rendőr felé, ahogy az kérte. Brailsford többször elmondja előtte, hogy Shaver le ne engedje a kezét, mert le fogja lőni.

De a hangosan síró férfi, aki többször azt kéri, hogy: „Kérem, ne lőjön, próbálom azt csinálni, amit mond!”, kúszás közben egy pillanatra hátraemeli a kezét – a rendőrségi jelentés szerint vélhetően azért, mert éppen csúszott le a nadrágja –, és annak ellenére, hogy ez még önmagában nem túl fenyegető egy AR-15-ös félautomata fegyvert rászegező, üvöltöző rendőrrel szemben, Brailsford azonnal öt golyóval agyonlövi Shavert.

Ezután Shaver holttestét átkutatták, és nem találtak nála fegyvert.

Az ügyészek azzal érveltek a bíróságon, hogy a rendőrtiszt a képzésének megfelelően járt el, amikor Shaver elérte az övét, mivel úgy gondolta, hogy ott van egy rejtett lőfegyver. A rendőrt felmentették a gyilkosság és a némileg enyhébb emberölés vádja alól is. Ezután került nyilvánosságra a gyilkosságról készült videó.

Shaverre egyébként azért hívtak rendőrt, mert valaki úgy látta, hogy a férfi egy fegyverrel állt a szállodai szobája ablakában. A rendőrségi jelentés szerint Shaver két vendégével iszogatott, ekkor mutatta meg a szobában a fegyverét, amit a munkájához használt, madarak lelövésére. Később kiderült, hogy a fegyver csak egy airsoft volt.

Az AP szerint Shaver özvegye, Laney Sweet – aki Shaver szüleihez hasonlóan halálokozás miatt indított prt Mase városa ellen – az ítélethirdetéskor a fejét csóválta, és távozáskor egy szót sem szólt a riporterekhez.

Brailsford a bíróságon azt mondta, hogy ha ez a helyzet megint előállna pont ugyanígy, akkor ugyanúgy járna el, ahogy 2016 januárján. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt