Élő adásban vette le az Együtt választási listájáról Karácsonyt Szigetvári

POLITIKA
2017 december 08., 09:13
comments 271

"Lezárult egy történet" - jelentette ki Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke a Párbeszéddel kötött együttműködési megállapodásukról azután, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnökjelöltje közben az MSZP-vel is tárgyalni kezdett a közös listaállításról. Az Együtt ugyan maga is összefogást szeretne, de olyat, amiben az MSZP nincs benne.

Karácsony Gergely csütörtökön az ATV műsorában azt ugyan cáfolta, hogy már el is fogadta volna az MSZP miniszterelnökjelöltségét, de arról beszélt, hogy közös listára van szükség, és ő szívesen lenne közös kormányfőjelölt.

Erre reagált péntek reggel Szigetvári az ATV Reggeli Start című műsorában. Beszélt arról, hogy hallani, hogy Karácsony már az MSZP elnökével is tárgyalt. Ezért szerinte ezzel "lezárult egy történet".

"Mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kapott egy invitálást az MSZP-től Karácsony Gergely. A két párt szövetsége ezzel véget ért, nem lesz az Együtt listáján Karácsony" - mondta, majd még azt is hozzátette, hogy "a langyosokat kiköpi a jóisten". Ezt arra érthette, hogy szerinte Karácsony nem hisz abban, hogy az Együtt-Párbeszéd lista bejutna a parlamentbe.

Szigetvári szerint az Együtt hamarosan megnevezi saját miniszterelnökjelöltjét. Szigetvári önálló listát akar, de egyéni választókerületekben elengedhetetlennek tartja a koordinációt. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.