Feladta a Posta a küzdelmet a beérkező levelekkel

POLITIKA
2017 december 8., 5:39
comments 427
photo_camera A Magyar Posta Zrt. munkatársa viszi a nyugdíjasoknak kézbesítendõ Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét Budapesten. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja. (Fotó: Balogh Zoltán / MTI) Fotó: Balogh Zoltán

Semmilyen levélküldeményt nem visznek ki éppen a postások, mert "rengeteg Erzsébet-utalvány és más küldemény van", mondta az RTL Klub Híradójának rejtett kamerás felvételén egy postai dolgozó. Állítása szerint a túlterheltség miatt központi utasításba kapták, hogy nem kézbesíthetnek levélküldeményeket.

A döntés logikáját nehéz visszafejteni, mert a postásoknak így is fel kell keresniük a címzetteket, akiknek viszont a levélküldemény helyett csak egy értesítőt kézbesítenek arról, hogy levelük érkezett. Gondolhatnánk, hogy ennyi erővel akár magát a levelet is kivihetnék, de akkor ki állna sorba a postákon a ki nem kézbesített levelekért, ugye.

A Magyar Postának immár rendszeresen okoz leküzdhetetlen problémát alapfeladata ellátása a karácsonyi időszakban, nem kis részben a kormány nagylelkűnek beállított akciója, a karácsonyi utalványosztogatás miatt, amivel az év elején a mesterségesen alacsonyan tartott inflációval elcsalt nyugdíjemelést pénz helyett egy korlátozottan használható, ellenben drága pénzen előállított utalvány formájában adja oda a hülyére vett nyugdíjasoknak. Idén ezért már november közepén korlátozták a "nem szerződéses ügyfelek" csomagfeladását, ha az ügyfelek garanciát kérnének a csomagok időbeni kézbesítésére. (Via MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt