Nemi erőszakkal vádolják Bryan Singert, az X-Men filmek alkotóját

bűnügy
2017 december 08., 12:58
comments 39
Bryan Singer, az X-Men filmek alkotója az X-Men Apocalypse 2016-os londoni premierje előtt.
photo_camera Bryan Singer, az X-Men filmek alkotója az X-Men Apocalypse 2016-os londoni premierje előtt. Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Beperelték Bryan Singert, több X-Men film rendezőjét és íróját. A pert Cesar Sanchez-Guzman indította a filmes ellen, mert állítása szerint Singer 2003-ban egy technológiai befektető, Lester Waters jachtján orális szexre kényszerítette, majd megerőszakolta. A bírósági iratok szerint Singer ezután hollywoodi pozíciójával fenyegetőzve hallgatásra kényszerítette áldozatát.

Singer egy képviselője útján tagadta a vádakat. A tájékoztatás szerint "vehemens védekezésre készül a legvégsőkig a perben". A közleményben arra is kitértek, hogy Sanchez-Guzmant ugyanaz az ügyvég képviseli, aki Michael Egant is, aki jópár éve már szexuális zaklatással vádolta Singert, hogy aztán visszavonja állításait, amikért amúgy be is perelték.

"Biztosak vagyunk benne, hogy ez a per is ugyanúgy végződik majd, mint az Egan-ügy. És ha győzni fog, Bryan is pert indít majd a hamis vád miatt" - állt a Buzzfeednek eljuttatott közleményben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.