Nemi erőszakkal vádolják Bryan Singert, az X-Men filmek alkotóját

Bryan Singer, az X-Men filmek alkotója az X-Men Apocalypse 2016-os londoni premierje előtt.Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Beperelték Bryan Singert, több X-Men film rendezőjét és íróját. A pert Cesar Sanchez-Guzman indította a filmes ellen, mert állítása szerint Singer 2003-ban egy technológiai befektető, Lester Waters jachtján orális szexre kényszerítette, majd megerőszakolta. A bírósági iratok szerint Singer ezután hollywoodi pozíciójával fenyegetőzve hallgatásra kényszerítette áldozatát.

Singer egy képviselője útján tagadta a vádakat. A tájékoztatás szerint "vehemens védekezésre készül a legvégsőkig a perben". A közleményben arra is kitértek, hogy Sanchez-Guzmant ugyanaz az ügyvég képviseli, aki Michael Egant is, aki jópár éve már szexuális zaklatással vádolta Singert, hogy aztán visszavonja állításait, amikért amúgy be is perelték.

"Biztosak vagyunk benne, hogy ez a per is ugyanúgy végződik majd, mint az Egan-ügy. És ha győzni fog, Bryan is pert indít majd a hamis vád miatt" - állt a Buzzfeednek eljuttatott közleményben.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.