Pócs: A disznónak semmi köze Soroshoz, rossz az, aki rosszra gondol

Nem én készítettem a képet, hanem a barátaim küldték azt egy jókedélyű disznóvágásról 

- mondta a 444-nek Pócs János, Jászság parlamenti képviselője.

A politikus arra a pénteken a Facebookra kitett, nagy felháborodást kiváltó bejegyzésére utalt, ami a következő szöveg társaságában:

A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van...😊Jó étvágyat!

ezt a képet tartalmazta:

Pócs a 444-nek azt fejtegette, hogy a disznó oldalába nyírt feliratnak a világon semmi köze sincs Soros Györgyhöz, és ilyesmi sem a kép készítőinek, sem neki eszébe sem jutott. A felirat szerinte arra utal, hogy a disznóvágásoknál a gazda be szokott menni az ólba, hogy kiválassza a levágásra szánt (=soros) disznót. A feltételezésen, hogy ez Soros Györgyról szólna, fel van háborodva.

Hányszor használjuk a mindennapi életben azt a fordulatot, hogy ki a soros valamiben. Rossz, aki rosszra gondol. Ismerem azokat az embereket [akik a fotót készítették], nekik mégcsak eszükbe sem jutna ilyesmi, az biztos

- magyarázta Pócs.

Ezt nem mindenki gondolta így. Az amerikai Bloomberg hírügynökség az imént közölt hírcikket

Hungarian Ruling Party Lawmaker Mocks Soros With Image of Dead Pig

vagyis

Döglött disznó fotójával gúnyolja Sorost a magyar kormánypárti képviselő

címmel, amiben részletesen elmagyarázzák az angol anyanyelvű olvasóiknak, hogy mi a disznó oldalába nyírt felirat kettős jelentése.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.