Pócs: A disznónak semmi köze Soroshoz, rossz az, aki rosszra gondol

Nem én készítettem a képet, hanem a barátaim küldték azt egy jókedélyű disznóvágásról 

- mondta a 444-nek Pócs János, Jászság parlamenti képviselője.

A politikus arra a pénteken a Facebookra kitett, nagy felháborodást kiváltó bejegyzésére utalt, ami a következő szöveg társaságában:

A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van...😊Jó étvágyat!

ezt a képet tartalmazta:

Pócs a 444-nek azt fejtegette, hogy a disznó oldalába nyírt feliratnak a világon semmi köze sincs Soros Györgyhöz, és ilyesmi sem a kép készítőinek, sem neki eszébe sem jutott. A felirat szerinte arra utal, hogy a disznóvágásoknál a gazda be szokott menni az ólba, hogy kiválassza a levágásra szánt (=soros) disznót. A feltételezésen, hogy ez Soros Györgyról szólna, fel van háborodva.

Hányszor használjuk a mindennapi életben azt a fordulatot, hogy ki a soros valamiben. Rossz, aki rosszra gondol. Ismerem azokat az embereket [akik a fotót készítették], nekik mégcsak eszükbe sem jutna ilyesmi, az biztos

- magyarázta Pócs.

Ezt nem mindenki gondolta így. Az amerikai Bloomberg hírügynökség az imént közölt hírcikket

Hungarian Ruling Party Lawmaker Mocks Soros With Image of Dead Pig

vagyis

Döglött disznó fotójával gúnyolja Sorost a magyar kormánypárti képviselő

címmel, amiben részletesen elmagyarázzák az angol anyanyelvű olvasóiknak, hogy mi a disznó oldalába nyírt felirat kettős jelentése.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.