Pócs: A disznónak semmi köze Soroshoz, rossz az, aki rosszra gondol

INTERNET
2017 december 08., 14:33
comments 620

Nem én készítettem a képet, hanem a barátaim küldték azt egy jókedélyű disznóvágásról 

- mondta a 444-nek Pócs János, Jászság parlamenti képviselője.

A politikus arra a pénteken a Facebookra kitett, nagy felháborodást kiváltó bejegyzésére utalt, ami a következő szöveg társaságában:

A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van...😊Jó étvágyat!

ezt a képet tartalmazta:

Pócs a 444-nek azt fejtegette, hogy a disznó oldalába nyírt feliratnak a világon semmi köze sincs Soros Györgyhöz, és ilyesmi sem a kép készítőinek, sem neki eszébe sem jutott. A felirat szerinte arra utal, hogy a disznóvágásoknál a gazda be szokott menni az ólba, hogy kiválassza a levágásra szánt (=soros) disznót. A feltételezésen, hogy ez Soros Györgyról szólna, fel van háborodva.

Hányszor használjuk a mindennapi életben azt a fordulatot, hogy ki a soros valamiben. Rossz, aki rosszra gondol. Ismerem azokat az embereket [akik a fotót készítették], nekik mégcsak eszükbe sem jutna ilyesmi, az biztos

- magyarázta Pócs.

Ezt nem mindenki gondolta így. Az amerikai Bloomberg hírügynökség az imént közölt hírcikket

Hungarian Ruling Party Lawmaker Mocks Soros With Image of Dead Pig

vagyis

Döglött disznó fotójával gúnyolja Sorost a magyar kormánypárti képviselő

címmel, amiben részletesen elmagyarázzák az angol anyanyelvű olvasóiknak, hogy mi a disznó oldalába nyírt felirat kettős jelentése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.