Szamurájkarddal ölték meg Tokió legismertebb szentélyének papnőjét

külföld
2017 december 08., 08:11
comments 54

Hárman meghaltak egy ember pedig megsérült egy ismert Japán Sintó-szentélyben Tokióban, amikor egy szamurájkardos férfi rátámadt a szentély papnőjére - írja a BBC. A gyanúsított a szentély papnőjének a testvére, a gyilkosság mögött pedig örökösödési vita állhat.

photo_camera Fotó: Koji Ito/The Yomiuri Shimbun

A férfi maga vezette a japán szentélyt majd tíz éven keresztül, 2001-ben azonban az apja visszavette tőle a papi tisztséget, utódjának pedig a lányát, a férfi testvérét nevezte meg. A későbbi gyilkos ezt nem tudta megbocsátani, éveken keresztül fenyegető leveleket írt a testvérének, emiatt pedig 2006-ban le is tartóztatták. A nő végül 2010-ben lépett az apja helyébe, mint főpapnő.

A helyi média szerint a férfi a kocsijából kiszállva támadta meg a testvérét, végzett vele, megsebesítette a sofőrjét is, végül pedig öngyilkosságot követett el. Állítólag a támadásban egy harmadik ember is meghalt. A helyszínen a rendőrök egy véres szamurájkardot találtak (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.