Szamurájkarddal ölték meg Tokió legismertebb szentélyének papnőjét

Hárman meghaltak egy ember pedig megsérült egy ismert Japán Sintó-szentélyben Tokióban, amikor egy szamurájkardos férfi rátámadt a szentély papnőjére - írja a BBC. A gyanúsított a szentély papnőjének a testvére, a gyilkosság mögött pedig örökösödési vita állhat.

Fotó: Koji Ito/The Yomiuri Shimbun

A férfi maga vezette a japán szentélyt majd tíz éven keresztül, 2001-ben azonban az apja visszavette tőle a papi tisztséget, utódjának pedig a lányát, a férfi testvérét nevezte meg. A későbbi gyilkos ezt nem tudta megbocsátani, éveken keresztül fenyegető leveleket írt a testvérének, emiatt pedig 2006-ban le is tartóztatták. A nő végül 2010-ben lépett az apja helyébe, mint főpapnő.

A helyi média szerint a férfi a kocsijából kiszállva támadta meg a testvérét, végzett vele, megsebesítette a sofőrjét is, végül pedig öngyilkosságot követett el. Állítólag a támadásban egy harmadik ember is meghalt. A helyszínen a rendőrök egy véres szamurájkardot találtak (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.