Tucatnyi telivér versenyló veszett oda a San Diego-i bozóttűzben

Csütörtökön újabb veszélyes bozóttűz lobbant fel Kalifornia déli részén, ahol már eddig is kétszázezer embert kellett kitelepíteni a korábban kezdődött négy bozóttűz miatt. San Diego közelében a sivatag felől fújó Santa Ana szél táplálta bozóttüzek gyors terjedése miatt több száz rendkívül értékes telivér versenylót kellett szabadon ereszteni, hogy az egyenként is több százezer dollár értékű állatoknak esélyük legyen elmenekülni a tűz elől. Normál esetben ezeket a rendkívül értékes állatokat mindig felügyelik, vezetőszáron vezetik.

De ez se bizonyult elégnek. A San Luis Rey Downs nevű lovarda trénerei szerint legalább egy tucatnyi, de valószínűleg még ennél is több telivér veszett oda a tűzben.

Mac McBride, a közeli Del Mar versenypálya trénere szerint "pokoli zűrzavar" uralkodott a lovardában, amikor elszabadították a lovakat, de a 450 állat nagy része így legalább megmenekülhetett. Egy részük a Del Mar versenypályára menekült.

"Akkora füst volt, alig láttunk" - mesélte a lovarda egyik trénere, Dan Durham, aki vontatókkal menekítette húsz gondozott lovát. A San Luis Rey Downs az egyik legmenőbb amerikai lovarda, ez volt a 2002-ben az év amerikai lovának választott Azeri otthona is. Azeri karrierje során négymillió dollárt keresett tulajdonosainak. (Via LA Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.