Tucatnyi telivér versenyló veszett oda a San Diego-i bozóttűzben

külföld
2017 december 08., 08:46
comments 44

Csütörtökön újabb veszélyes bozóttűz lobbant fel Kalifornia déli részén, ahol már eddig is kétszázezer embert kellett kitelepíteni a korábban kezdődött négy bozóttűz miatt. San Diego közelében a sivatag felől fújó Santa Ana szél táplálta bozóttüzek gyors terjedése miatt több száz rendkívül értékes telivér versenylót kellett szabadon ereszteni, hogy az egyenként is több százezer dollár értékű állatoknak esélyük legyen elmenekülni a tűz elől. Normál esetben ezeket a rendkívül értékes állatokat mindig felügyelik, vezetőszáron vezetik.

link Forrás

De ez se bizonyult elégnek. A San Luis Rey Downs nevű lovarda trénerei szerint legalább egy tucatnyi, de valószínűleg még ennél is több telivér veszett oda a tűzben.

Mac McBride, a közeli Del Mar versenypálya trénere szerint "pokoli zűrzavar" uralkodott a lovardában, amikor elszabadították a lovakat, de a 450 állat nagy része így legalább megmenekülhetett. Egy részük a Del Mar versenypályára menekült.

"Akkora füst volt, alig láttunk" - mesélte a lovarda egyik trénere, Dan Durham, aki vontatókkal menekítette húsz gondozott lovát. A San Luis Rey Downs az egyik legmenőbb amerikai lovarda, ez volt a 2002-ben az év amerikai lovának választott Azeri otthona is. Azeri karrierje során négymillió dollárt keresett tulajdonosainak. (Via LA Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.