Tucatnyi telivér versenyló veszett oda a San Diego-i bozóttűzben

Csütörtökön újabb veszélyes bozóttűz lobbant fel Kalifornia déli részén, ahol már eddig is kétszázezer embert kellett kitelepíteni a korábban kezdődött négy bozóttűz miatt. San Diego közelében a sivatag felől fújó Santa Ana szél táplálta bozóttüzek gyors terjedése miatt több száz rendkívül értékes telivér versenylót kellett szabadon ereszteni, hogy az egyenként is több százezer dollár értékű állatoknak esélyük legyen elmenekülni a tűz elől. Normál esetben ezeket a rendkívül értékes állatokat mindig felügyelik, vezetőszáron vezetik.

De ez se bizonyult elégnek. A San Luis Rey Downs nevű lovarda trénerei szerint legalább egy tucatnyi, de valószínűleg még ennél is több telivér veszett oda a tűzben.

Mac McBride, a közeli Del Mar versenypálya trénere szerint "pokoli zűrzavar" uralkodott a lovardában, amikor elszabadították a lovakat, de a 450 állat nagy része így legalább megmenekülhetett. Egy részük a Del Mar versenypályára menekült.

"Akkora füst volt, alig láttunk" - mesélte a lovarda egyik trénere, Dan Durham, aki vontatókkal menekítette húsz gondozott lovát. A San Luis Rey Downs az egyik legmenőbb amerikai lovarda, ez volt a 2002-ben az év amerikai lovának választott Azeri otthona is. Azeri karrierje során négymillió dollárt keresett tulajdonosainak. (Via LA Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.