A gyűjtés miatt felmondta szerződést a Filmalap a Macskafogó felújítóival

kultúra
2017 december 09., 20:01
comments 114

Nem teljesítették a vállaltak, ezért a Filmalap felmondja a Macskafogó felújításával megbízott Post Office Films Kft.-vel kötött szerződését, közölte a szervezet szombaton az MTI-vel. Szerintük a héten indult közösségi gyűjtés a negatív renoválására

"egyértelműen téves és a tényeket teljes mértékben nélkülözi, valamint megtéveszti a közvéleményt. A kezdeményezés azt a hamis látszatot kelti, hogy a Filmalap nem vett részt a filmalkotás felújításában, illetve a Post Office Films Kft. és Jancsó Dávid bármilyen joggal rendelkezne a Macskafogó című film bemutatásával, felhasználásával kapcsolatosan. A közösségi gyűjtés szervezői nem egyeztettek előre a www.macskafogo.hu oldal tartalmával kapcsolatban a Filmalappal".

A közösségi gyűjtés célja ötmillió forint lett volna, amiből megvalósult volna az erősen elkopott és karcossá vált rajzfilm restaurálása. A Filmalap a szerződésbontás mellett közölte, hogy a felújítást elvégzik. A gyűjtés szervezői az MTI-vel közölték, hogy a már digitalizált és részben felújított 195 ezer képkockát

"örömmel adják át és boldogan várják a rajzfilm bemutatóját remélve, hogy a rajongók is láthassák".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.