EBESZ-megfigyelőket hívna a választásra a Momentum

politika
2017 december 09., 13:26
comments 141

Nyílt levélben fordult az Európai Biztonsági Együttműködési Szervezetéhez a Momentum, 

"kérve a 2018-as országgyűlési választások tisztaságának teljes körű ellenőrzését."

A párt szombat délutáni közleménye szerint a legszélesebb körű választási ellenőrzést kérte a szervezettől. 

"Az elsődleges cél a választási folyamat értékelése és a jövőbe mutató javaslatok megfogalmazása annak érdekében, hogy a magyar állam a következő választásokra összhangba tudja hozni választási eljárását az EBESZ követelményeivel,"

írják. Szerintük a közelmúlt eseményei megmutatták, hogy "nem lehet bízni a magyar szervek függetlenségében, különösképp a volt fideszes képviselő által vezetett Állami Számvevőszékében." Mivel a választás tisztasága mindenki érdeke, a Momentum arra kéri a többi pártot, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésükhöz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.