EBESZ-megfigyelőket hívna a választásra a Momentum

politika
2017 december 09., 13:26
comments 141

Nyílt levélben fordult az Európai Biztonsági Együttműködési Szervezetéhez a Momentum, 

"kérve a 2018-as országgyűlési választások tisztaságának teljes körű ellenőrzését."

A párt szombat délutáni közleménye szerint a legszélesebb körű választási ellenőrzést kérte a szervezettől. 

"Az elsődleges cél a választási folyamat értékelése és a jövőbe mutató javaslatok megfogalmazása annak érdekében, hogy a magyar állam a következő választásokra összhangba tudja hozni választási eljárását az EBESZ követelményeivel,"

írják. Szerintük a közelmúlt eseményei megmutatták, hogy "nem lehet bízni a magyar szervek függetlenségében, különösképp a volt fideszes képviselő által vezetett Állami Számvevőszékében." Mivel a választás tisztasága mindenki érdeke, a Momentum arra kéri a többi pártot, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésükhöz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt