Európai Filmdíjat kapott Borbély Alexandra

KULTÚRA
2017 december 09., 20:27
comments 82

A legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíjat vehette át Borbély Alexandra szombat este Berlinben. A Testről és lélekről című filmben nyújtott alakítását ismerte el az Európai Filmakadémia.

photo_camera Fotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP


Borbély a díjátvétele után könnyek közt köszönte meg Enyedi Ildikó rendezőnek, hogy lehetőséget adott neki.

link Forrás

Enyedi az MTI-nek elmondta, hogy

"nagyon nagy boldogság Alexandra díja. Sokszor elmondtam, de nem lehet elégszer, hogy mennyire különleges élmény volt számomra együtt dolgozni vele, tanúja lenni annak a csodálatos, belülről jövő metamorfózisnak, amivel átalakult ennek a filmnek a főszereplőjévé, Máriává. Sok igazán tehetséges, izgalmas színésznőt ismerek, közülük is kiemelkedik azzal az elképesztően széles skálával, aminek minden szegmensét még nem is volt alkalma megmutatni, pedig sokféle szerep megtalálta már, eddig főleg színházban. Hozzon neki ez a nagy elismerés sok, boldog, önfeledt munkát, igazi kibontakozást!".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.