Karácsonyig megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról

2017 december 9., szombat 15:07
95

Az Országos Politikai Tanács szombati ülése után tartott sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor választmányi elnök kijelentette, hogy

"még karácsony előtt megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról a demokratikus ellenzéki pártokkal."

Ennek lényege, hogy a választókerületekben egy ellenzéki jelölt induljon, az, aki a legesélyesebb a körzet megnyerésére. Szigetvári hozzátette: ha legalább 55 egyéni választókerületben sikerül megállapodást kötni, akkor leváltható az Orbán-kormány.

Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Tudják, hogy bent lesz a parlamentben az Együtt, mondta a párt elnöke. Juhász Péter szerint 

"a kérdés csak az, hogy kikkel tudnak olyan koordinációs megállapodást kötni, amellyel a legtöbb egyéni választókerületben nyerni tud az ellenzék."

A Párbeszéddel történt szakítás után már mindenki tudja, hogy nem lesz közös lista az ellenzéki pártokkal, tette hozzá. Juhász szerint lesz saját miniszterelnök-jelöltjük. Újságírói kérdésre válaszolva Szigetvári elmondta még, hogy szeretné, ha Gémesi György, Gödöllő polgármestere meggondolná magát és indulna a választásokon, valamint büszke lenne arra, ha vissza tudna lépni Momentumosok, LMP-sek javára, máshol pedig ők támogatnák őket. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt