Karácsonyig megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról

Az Országos Politikai Tanács szombati ülése után tartott sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor választmányi elnök kijelentette, hogy

"még karácsony előtt megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról a demokratikus ellenzéki pártokkal."

Ennek lényege, hogy a választókerületekben egy ellenzéki jelölt induljon, az, aki a legesélyesebb a körzet megnyerésére. Szigetvári hozzátette: ha legalább 55 egyéni választókerületben sikerül megállapodást kötni, akkor leváltható az Orbán-kormány.

Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Tudják, hogy bent lesz a parlamentben az Együtt, mondta a párt elnöke. Juhász Péter szerint 

"a kérdés csak az, hogy kikkel tudnak olyan koordinációs megállapodást kötni, amellyel a legtöbb egyéni választókerületben nyerni tud az ellenzék."

A Párbeszéddel történt szakítás után már mindenki tudja, hogy nem lesz közös lista az ellenzéki pártokkal, tette hozzá. Juhász szerint lesz saját miniszterelnök-jelöltjük. Újságírói kérdésre válaszolva Szigetvári elmondta még, hogy szeretné, ha Gémesi György, Gödöllő polgármestere meggondolná magát és indulna a választásokon, valamint büszke lenne arra, ha vissza tudna lépni Momentumosok, LMP-sek javára, máshol pedig ők támogatnák őket. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.