Szükségállapotot hirdettek ki Kaliforniában a tűzvész miatt

Általában nem így néz ki a reggeli közlekedés - írta az a felhasználó, aki az alábbi videót kitette a Twitterre szerdán.

A kiszámíthatatlan széljárás miatt keletkezett erdőtüzek több ezer hektárnyi területen pusztítottak, 439 épület megsemmisült néhány nap alatt - közölték a tűzoltók. A legnagyobb bozóttüzek Los Angelestől északra vannak, de nyugatra is terjednek, Santa Barbara megye irányába. Csütörtökön már mutattunk képeket a pusztításról.

Csupán San Diego megyében több ezer tűzoltót, hét repülőgépet, 15 helikoptert, katonákat vetettek be. San Diego városától 80 kilométerre északra mintegy 1160 hektárnyi területen ég az erdő, a lángok 85 építményt megsemmisítettek. Hat ember, köztük két tűzoltó égési sérüléseket szenvedett. Többszázezer embert telepítettek ki.

Pénteken szükségállapotot rendelt el Kaliforniában Donald Trump amerikai elnök, Jerry Brown kaliforniai kormányzó egy levélben ezt kérte - írja az MTI. A rendelet lehetővé teszi, hogy szövetségi forrásokból nyújtsanak segítséget Kalifornia államnak és a helyi erőknek. 

Az év első felében a bozóttüzek Kalifornia északi részén tomboltak, több milliárd dollárnyi kár keletkezett.

Ezen a videón pedig az látható, ahogy egy férfi kiment egy nyulat a tűzből.