57 év után ítélték el a szépségkirálynőt meggyilkoló texasi papot

2017 december 10., vasárnap 8:32
80

Életfogytiglani büntetést szabott ki egy texasi esküdtszék a 85 éves John Bernard Feitre. A lelkipásztor 1960-ban, 57 évvel ezelőtt gyilkolta meg gyülekezete egyik tagját, az akkor 25 éves Irene Garzát. Garza tanítónő és szépségkirálynő volt. A vád szerint Feit, mielőtt megfojtotta volna, eszméletlenre verte áldozatát, majd meg is erőszakolta az öntudatlan nőt.

Az ügyészek eredetileg 57 év börtönbüntetés kiszabását kérték. Ez szimbolikus gesztus volt, minden évért, amit a gyilkosság óta szabadon töltött, egy év börtön kiszabását kérték a vádlottra. Az eljáró ügyész, Michael Garza, aki csak névrokona az áldozatnak, azt kérte az esküdtektől, hogy ítélethozatalkor ne a 85 éves, törékeny és gyenge Feitre gondoljanak, hanem képzeljék el a 28 éves, életerős fiatalembert, aki végzett a nővel.

Feit, aki a gyilkosság idején a Szent Szív katolikus gyülekezet papja volt,  már a nyomozás elején gyanúba keveredett, de tagadta, hogy megölte volna a nőt. Az évek során csak gyűltek ellene a bizonyítékok, például két paptársa is rá vallott. Az egyikük még azt is állította, hogy a Garza eltűnése után karmolásnyomokat látott Feiten. Garza pár nappal a gyilkosság után előkerült holtteste mellett pedig megtalálták Feit diavetítőjét is.

Ráadásul Feitet egy másik támadás ügyében is meggyanúsították, pár héttel Garza megölése előtt egy szomszédos város templomában támadott rá egy fiatal nőre. Feit azt a vádat nem tagadta, 500 dollárra bírságolták az ügyben.

A tárgyaláson a vád azt is bemutatta, hogy a Szent Szív választott tisztségviselői is Feitre gyanakodtak, de nem akarták kivizsgálni az esetet, mert az rossz fényt vetett volna a gyülekezetre. Feitet egy zűrös papokat kezelő vagy inkább rejtegető "rehabilitációs központba" küldték Új-Mexikóba. Feit később felügyelő lett a központban, így ő dönthette el, hogy a beutaltak alkalmasak-e már a közösség szolgálatára. Így például ő döntött úgy, hogy a híres gyerekmolesztáló pap, James Porter tovább szolgálhat. Porter száznál is több gyereket molesztált letartóztatásáig. (Via The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt