A Fidesz-KDNP nyerte a solymári időközi választást

Dalos Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották a Pest megyei Solymár 6. számú egyéni választókerülete önkormányzati képviselőjévé a vasárnapi időközi választáson – közölte a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

A solymári választókerületben azért tartottak időközi önkormányzati választást, mert a korábbi képviselő, Gaal Gergely (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő lett, ezért lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról.

A megüresedett képviselői helyért hárman indultak:

  1. Dalos Attila (Fidesz-KDNP)
  2. Pálmai Ferenc (Munkáspárt)
  3. Kárpáti Zsuzsanna (független)

Beregszászi Márk jegyző elmondta, hogy az 1024 választásra jogosult polgárból 404 ment el szavazni. Közülük 396-an szavaztak érvényesen. Az előzetes eredmények szerint Dalos Attila 225, Kárpáti Zsuzsanna 169, Pálmai Ferenc 2 szavazatot kapott.

A kis helyi szavazás azért vált érdekessé, mert november közepén a Jobbikon kívül mindegyik ellenzéki parlamenti párt (DK, Együtt, LMP, MSZP, Párbeszéd) közölte: Kárpáti Zsuzsanna független jelöltet támogatja, és később a Momentum is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz. (A Jobbik pedig nem indított jelöltet.)

Az ellenzéki összefogás Solymáron csak megközelíteni tudta a Fidesz-KDNP.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.