A Fidesz-KDNP nyerte a solymári időközi választást

Dalos Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották a Pest megyei Solymár 6. számú egyéni választókerülete önkormányzati képviselőjévé a vasárnapi időközi választáson – közölte a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

A solymári választókerületben azért tartottak időközi önkormányzati választást, mert a korábbi képviselő, Gaal Gergely (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő lett, ezért lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról.

A megüresedett képviselői helyért hárman indultak:

  1. Dalos Attila (Fidesz-KDNP)
  2. Pálmai Ferenc (Munkáspárt)
  3. Kárpáti Zsuzsanna (független)

Beregszászi Márk jegyző elmondta, hogy az 1024 választásra jogosult polgárból 404 ment el szavazni. Közülük 396-an szavaztak érvényesen. Az előzetes eredmények szerint Dalos Attila 225, Kárpáti Zsuzsanna 169, Pálmai Ferenc 2 szavazatot kapott.

A kis helyi szavazás azért vált érdekessé, mert november közepén a Jobbikon kívül mindegyik ellenzéki parlamenti párt (DK, Együtt, LMP, MSZP, Párbeszéd) közölte: Kárpáti Zsuzsanna független jelöltet támogatja, és később a Momentum is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz. (A Jobbik pedig nem indított jelöltet.)

Az ellenzéki összefogás Solymáron csak megközelíteni tudta a Fidesz-KDNP.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.