A világ legnagyobb hatalmú embere napi nyolc órát tévézik

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Azok, akik követni szokták Donald Trump twitteres életművét, már tisztában lehetnek az amerikai elnök napi ritmusával. Ébredés után bekapcsolja kedvenc tévéadóját, a Foxot, ahol reggelente a Fox and Friends című műsor vezetői a végletekig szoktak elmenni az elnök védelmében. Trump pedig a Twitteren rendszeresen reagál az ottani témafelvetésekre, melyek javarészt az ő zsenialitásáról szólnak.

Az elnök napirendjét ismerők most arról beszéltek a New York Timesnak, hogy az elnök napjának további része se telik nagyon máshogy, Donald Trumpnapi nyolc órát tévézik.

A beszámolójuk alapján az amúgy rigótermészetű elnök már fél hatkor talpon van, és elsőre nem is kedvenc baráti adójára, hanem a CNN-re kapcsol. Gondolom kávé helyett, mert a CNN jellemzően az idegeire megy, rendszerint az elnöki pulpitusról hazugozza a hírtelevíziót.

Csak ezután kapcsol a Fox reggeli műsorára, ami ki is simítja az idegeit. Az elnök többi kedvenc műsora is a Foxon megy, legjobban Sean Hannity és Laura Ingraham, két megveszekedett Trump-rajongó az elnök minden tettét ajnározó műsorait kedveli.

A Times értesülései szerint Trump nem szereti, ha kapcsolgatják a tévéjét, legalábbis rajta kívül csak a Fehér Ház technikai stábjának tagjai nyúlhatnak hozzá a távirányítóhoz. A lap arról is megemlékezik, hogy Trump a munkatársai által elmondottak alapján még a tévézési szokásairól is hazudott. Ázsiai körútján azt állította, hogy "akár hiszik, akár nem, amikor Washingtonban vagy New Yorkban vagyok, alig nézek tévét. Azok, akik nem ismernek, szeretik azt állítani, hogy sokat tévézek. Ezeknek az embereknek hamisak a forrásaik. Tudják, kamu riporterek, kamu források. De én nem nézek sok tévét" - mondta, és még azt is állította, hogy inkább dokumentumokat olvas. "Sokat. Igazából sokkal többet olvasok. Sokkal többet olvasom magukat, mint amennyit tévézek" - mondta.

Trump környezetéből az már korábban kiszivárgott, hogy egyáltalán nem szeret olvasni, a napi tájékoztatókat is inkább színes ábrákban és pontokba szedett felsorolásokban kapja, hogy ne veszítse el az érdeklődését, mielőtt a tájékoztatók végére érne. (Via The Telegraph)


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.