A világ legnagyobb hatalmú embere napi nyolc órát tévézik

külföld
2017 december 10., 06:28

Azok, akik követni szokták Donald Trump twitteres életművét, már tisztában lehetnek az amerikai elnök napi ritmusával. Ébredés után bekapcsolja kedvenc tévéadóját, a Foxot, ahol reggelente a Fox and Friends című műsor vezetői a végletekig szoktak elmenni az elnök védelmében. Trump pedig a Twitteren rendszeresen reagál az ottani témafelvetésekre, melyek javarészt az ő zsenialitásáról szólnak.

Az elnök napirendjét ismerők most arról beszéltek a New York Timesnak, hogy az elnök napjának további része se telik nagyon máshogy, Donald Trumpnapi nyolc órát tévézik.

A beszámolójuk alapján az amúgy rigótermészetű elnök már fél hatkor talpon van, és elsőre nem is kedvenc baráti adójára, hanem a CNN-re kapcsol. Gondolom kávé helyett, mert a CNN jellemzően az idegeire megy, rendszerint az elnöki pulpitusról hazugozza a hírtelevíziót.

Csak ezután kapcsol a Fox reggeli műsorára, ami ki is simítja az idegeit. Az elnök többi kedvenc műsora is a Foxon megy, legjobban Sean Hannity és Laura Ingraham, két megveszekedett Trump-rajongó az elnök minden tettét ajnározó műsorait kedveli.

A Times értesülései szerint Trump nem szereti, ha kapcsolgatják a tévéjét, legalábbis rajta kívül csak a Fehér Ház technikai stábjának tagjai nyúlhatnak hozzá a távirányítóhoz. A lap arról is megemlékezik, hogy Trump a munkatársai által elmondottak alapján még a tévézési szokásairól is hazudott. Ázsiai körútján azt állította, hogy "akár hiszik, akár nem, amikor Washingtonban vagy New Yorkban vagyok, alig nézek tévét. Azok, akik nem ismernek, szeretik azt állítani, hogy sokat tévézek. Ezeknek az embereknek hamisak a forrásaik. Tudják, kamu riporterek, kamu források. De én nem nézek sok tévét" - mondta, és még azt is állította, hogy inkább dokumentumokat olvas. "Sokat. Igazából sokkal többet olvasok. Sokkal többet olvasom magukat, mint amennyit tévézek" - mondta.

Trump környezetéből az már korábban kiszivárgott, hogy egyáltalán nem szeret olvasni, a napi tájékoztatókat is inkább színes ábrákban és pontokba szedett felsorolásokban kapja, hogy ne veszítse el az érdeklődését, mielőtt a tájékoztatók végére érne. (Via The Telegraph)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.