Arab szövetségesei szerint az USA kizárta magát az izraeli-palesztin békefolyamatból

Az Arab Liga vasárnap hajnalba nyúló tanácskozáson ítélte el az Egyesült Államokat.Fotó: STRINGER/Anadolu Agency

"Erőszakba és káoszba" taszíthatja a Közel-Keletet Donald Trump döntése Jeruzsálem amerikai elismeréséről, nyilatkozták arab tisztviselők az Arab Liga külügyminiszteri értekezlete után. A magyar idő szerint vasárnap hajnalba nyúló tanácskozáson a 22 ország közös nyilatkozatot fogadott el, vagyis az Egyesült Államok arab szövetségesei, így Szaúd-Arábia, Jordánia és az Egyesült Arab Emírségek is megszavazták azt, hogy a Liga az ENSZ BT-hez forduljon az ügyben.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa amúgy pénteken már rendkívüli ülésen tárgyalt Jeruzsálem amerikai elismeréséről. Az Egyesült Államok magára maradt a 15 tagú tanácsban, a másik 14 ország egységesen elítélte az amerikai döntést.

Az Arab Liga magyar idő szerint vasárnap hajnali kettőkor elfogadott határozata alapján az Egyesült Államok "visszalépett attól, hogy szponzora vagy brókere legyen egy békemegállapodásnak", Trump döntése "elmélyítette a feszültséget, aggályokat kelt és azzal fenyeget, hogy a térség még inkább erőszakba és káoszba süllyed". (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.