Az időjárás a bolondját járatja a magyarokkal

időjárás
2017 december 10., 15:32
comments 71

Viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg a jövő hét első napjaiban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hét elején akár 18 fok is lehet, de a hét második felében megint lehűlés jön, havas eső, hó is eshet.

Hétfő

Hétfőn északkeleten túlnyomóan borult lesz az ég, de egyre kevesebb helyen várható eső, az északkeleti határnál délelőtt még vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Az ország nagyobb részén rövid napos időszakok is lehetnek, legfeljebb néhol eshet gyengén az eső. A déli szél erős, nagy területen viharos lesz. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadtak, mert 90 km/óránál erősebb széllökések is lehetnek. Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés. A minimum-hőmérséklet –5 és +5 fok között lehet, a nappali maximumok 9-14, az ország északkeleti harmadában 3-8 fok között lehetnek.

Kedd

Még aznap is erős, kezdetben helyenként viharos lesz a szél, majd folyamatosan gyengül a légmozgás. Délelőtt még napos időre lehet számítani, délutántól viszont a Nyugat-Dunántúlon, estétől a középső országrészben is többfelé elered az eső. A leghidegebb órákban általában 5-10, a szeles Nyugat-Dunántúlon 10-13, a szélvédett észak-magyarországi völgyekben 2-5 Celsius-fok lehet. Napközben az Északi-középhegység északi részén 10-13, másutt 13-18 fokig melegszik a levegő.

Szerda

Szerdára virradó éjszaka és a reggeli, délelőtti órákban sokfelé várható eső, zápor (a hegyekben havas eső és hó is) majd északnyugat felől szűnik a csapadék. A minimum-hőmérséklet 1-7, a maximum-hőmérséklet 3-8 fok között várható.

Csütörtök

Csütörtökre nagy területen köd képződik, ami délelőtt nagyrészt feloszlik, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Késő délutántól viszont szórványosan eső is lehet, többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban –3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában 5-11 fok között, de az Északi-középhegység térségében 5 fok alatt alakulnak.

Péntek

Borús idő várható sokfelé esővel, záporral, erős széllel. A minimum-hőmérséklet 2-8, a maximum-hőmérséklet 6-11 fok lehet.

Szombat

Szintén borús idő várható sokfelé esővel, záporral, erős széllel. Minimum 1-6 fok, maximum 3-8 fok lehet.

Vasárnap

Keleten még esőre, máshol többfelé havazásra, havas esőre kell készülni. A szél is erős, a Dunántúlon nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet –2 és +3, a legmagasabb 0 és 5 fok között valószínű. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.