Oszlatni kellett a tüntetőket az USA libanoni nagykövetségénél

külföld
2017 december 10., 10:53
comments 37
Tüntetők próbálták áttörni a bejrúti amerikai követség kerítését 2017. december 10-én. A tüntetők Trump döntése, Jeruzsálem Izrael fővárosaként történt elismerése ellen tiltakoztak.
photo_camera Tüntetők próbálták áttörni a bejrúti amerikai követség kerítését 2017. december 10-én. A tüntetők Trump döntése, Jeruzsálem Izrael fővárosaként történt elismerése ellen tiltakoztak. Fotó: Furkan Guldemir/Anadolu Agency

Karhatalommal kellett feloszlatni a Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő amerikai döntés ellen tiltakozókat az USA bejrúti nagykövetségénél. A biztonsági erők könnygázt és vízágyukat is bevetettek a tiltakozó tömeg ellen, akik kövekkel dobálták a rendfenntartókat és tüzeket is gyújtottak a követséget övező utcákban.

A biztonsági erők elbarikádozták a követséghez vezető fő utat. A helyi sajtó jelentései szerint a tiltakozók megpróbálták áttörni a követség kapuját, felmásztak a szögesdrótra is.

A rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatott, a tiltakozók köveket dobáltak és gyújtogattak.
photo_camera A rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatott, a tiltakozók köveket dobáltak és gyújtogattak. Fotó: Furkan Guldemir/Anadolu Agency

Az arcukat eltakaró tüntetők Trump-ellenes jelszavakat skandáltak, egy csoportjuk felgyújtott egy Trumpot ábrázoló bábut is.

Libanonban több százezer palesztin menekült él, köztük azoknak a leszármazottai is, akik 70 éve, Izrael alapításakor menekültek el. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.