Oszlatni kellett a tüntetőket az USA libanoni nagykövetségénél

Tüntetők próbálták áttörni a bejrúti amerikai követség kerítését 2017. december 10-én. A tüntetők Trump döntése, Jeruzsálem Izrael fővárosaként történt elismerése ellen tiltakoztak.Fotó: Furkan Guldemir/Anadolu Agency

Karhatalommal kellett feloszlatni a Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő amerikai döntés ellen tiltakozókat az USA bejrúti nagykövetségénél. A biztonsági erők könnygázt és vízágyukat is bevetettek a tiltakozó tömeg ellen, akik kövekkel dobálták a rendfenntartókat és tüzeket is gyújtottak a követséget övező utcákban.

A biztonsági erők elbarikádozták a követséghez vezető fő utat. A helyi sajtó jelentései szerint a tiltakozók megpróbálták áttörni a követség kapuját, felmásztak a szögesdrótra is.

A rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatott, a tiltakozók köveket dobáltak és gyújtogattak.Fotó: Furkan Guldemir/Anadolu Agency

Az arcukat eltakaró tüntetők Trump-ellenes jelszavakat skandáltak, egy csoportjuk felgyújtott egy Trumpot ábrázoló bábut is.

Libanonban több százezer palesztin menekült él, köztük azoknak a leszármazottai is, akik 70 éve, Izrael alapításakor menekültek el. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.