Domokos: Nem én döntöttem a Jobbik 331 milliós büntetéséről

Mint az Állami Számvevőszék elnökének nem lesz abban döntése, mint ahogy a 331 milliós bírságról sem ő döntött, válaszolta Domokos László az ATV-nek arra kérdésre, hogy csökkenhet a Jobbikra kiszabott bírság. 

"A kollégáim a törvény szerint fognak eljárni,"

jelentette ki, majd hozzátette, hogy "nem vagyok főügyész," így a bírság végső összegét sem ő állapítja majd meg. 

Most ez a plakát okoz jogvitát.

Múlt szerdán derült ki, hogy az ÁSZ tiltott pártfinanszírozásnak minősítette azt, ahogy olcsó plakáthelyekhez jutott a Jobbik Simicska cégeitől. Összesen 331 millió 660 ezer forintos tiltott hozzájárulást állapítottak meg, nem tudni milyen számítások után. Az Állami Számvevőszék jelentéstervezete szerint az összeget 15 napon belül köteles befizetni a párt, illetve a fenti összeggel csökkentenék a Jobbik a Magyar Államkincstártól érkező támogatását.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.