Dunaújváros fideszes polgármestere szerint a varangykirályozó Quimby méltatlanná vált a kitüntetésükre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere november közepén a közgyűlésen beszélt arról, hogy néhány korábbi kitüntetett méltatlanná vált a Dunaújvárosért Díjra. 

Nyilván nem fogok példákat mondani, de gondolok a Quimby együttesre, satöbbi, satöbbi, akik már nem igazán feltétlenül méltók erre a címre”- jegyezte meg a polgármester az ATV által bemutatott felvételen. Cserna azért hozzátette, hogy a díjat mégsem vonják vissza, mert azt ugye nem illik. Pedig a Dunaújvárosról induló zenekart még ő tüntette ki 2012-ben. 

A DK helyi képviselője szerint az lehet a gond, hogy Kiss Tibor, a zenekar frontembere egy versében varangykirálynak nevezte Orbán Viktort

Kiss Tibor a szövegről később azt mondta, nem pártpolitikai szöveg volt, és „mindenki gondoljon, amit akar, de ez művészet, akkor is, ha szar”.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.