Garancsi István a saját bankjával hitelezi a saját focicsapatát

A  hitelbiztosítéki nyilvántartás alapján az Mfor arról ír, hogy Garancsi István takarékszövetkezete hitelezi Garancsi István focicsapatát, a Videotot. A lap szerint a Videotonnak sorozatban ez a harmadik éve, amikor elzálogosította a szponzori támogatásait.

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójában játszott Debreceni VSC–Rosenborg meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

December 5-én a Duna Takarék, amelynek igazgatósági tagja és tulajdonosa Garancsi István, zálogjogot jegyzett be a csapat a Mol Nyrt.-vel, a Magyar Építő Zrt.-vel, a ZÁÉV Építőipari Zrt.-vel és a Strabag Kft.-vel kötött szponzorálási szerződésből származó díjbevételre összesen 1 milliárd forint értékben. Korábban 2016-ban és 2015-ben is elzálogosították a szponzori pénzeket, hogy ezzel fedezzék a hitelt. Még a saját cégeitől érkező támogatásokat is behúzta biztosítéknak. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.