Hajléktalanokkal gyártotta a kábítót, és úgy hívta, hogy „Szellem Party”

bűnügy
2017 december 11., 10:24
comments 11

A bűnügy egyik vádlottja Szolnokon élt egy lakásban. Munkahelye nem volt. Befogadott három hajléktalan férfit, akik a szállásért cserébe az ő utasítása szerint kábító hatású anyagokat kevertek és árultak - írja az ügyészség.

2014 és 2017 ősze között a lakásban élő férfi AMB-FUBINACA nevű anyagot szerzett be. Ezt társai az ő rendelkezései szerint higították, csomagolták. A kiadagolt szert „Szellem Party” feliratú zacskókban a lakás közeli parkban árulták - olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy „nem zavarta a vádlottakat az sem, hogy a park mellett iskola és óvoda van.”

A Ceglédi Rendőrkapitányság 2017 szeptemberében tartott házkutatást a férfi lakásában, ahol tetten érték a vádlottakat. A Ceglédi Járási Ügyészség bűnszövetségben, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a férfiakat, akik közül a cselekményeket szervező vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.