Kiss Tibor tökéletes közleményben gázolt át a dunaújvárosi polgármesteren, aki visszavenné a Quimby-től a város díját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere november közepén beszélt arról, hogy néhány korábbi kitüntetett méltatlanná vált a Dunaújvárosért Díjra. „Nyilván nem fogok példákat mondani, de gondolok a Quimby együttesre, satöbbi, satöbbi, akik már nem igazán feltétlenül méltók erre a címre”- jegyezte meg a polgármester az ATV által bemutatott felvételen. Cserna maga tüntette ki a Quimbyt 2012-ben, és a DK helyi képviselője szerint valószínűleg a varangykirályos vers miatt eshettek ki a kegyeiből.

Kiss Tibor most rövid közleményben reagált. Először csak ismerteti a helyzetet, de ide is becsúsztat már egy kis szívhez szóló szülővárosozást:

Sajnálattal hallgattuk a polgármester úr sajtóban megjelent gondolatait a Quimby zenekarról, melyet egy dunaújvárosi közgyűlésen tett, miszerint a zenekar ma már nem méltó arra a Dunaújvárosért Díjra, amit 2012-ben kapott a szülővárosától és szíve szerint visszavenné azt, de ugye ilyet nem illik. 

Aztán jön az első csapás:

Bár értetlenül állunk a probléma előtt, ha komolyan úgy gondolja, visszaadjuk Önnek.

Majd a megsemmisítés:

Emlékeztetném, hogy az elismeréssel együtt járó 200 ezer forintos honoráriumot nem tudjuk visszaküldeni, mert azt otthagytuk a városnak, hogy abból inkább egy fiatal tehetséges helyi zenekart támogasson.

És a végén még egy kis szúrás:

Boldog karácsonyt Polgármester Úr!

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.