Megállítja Brüsszelt, de azért a 15 milliós uniós támogatást elteszi a fideszes Bánki Erik

2017 december 11., hétfő 20:19
78

Miközben rendszeresen dicséri, hogy a visegrádi országok közül Magyarország áll a legjobban az európai uniós források felhasználásában, elfelejti hozzátenni, hogy ő is haszonélvezője a brüsszeli pénzek gyors lehívásának, írja Bánki Erikről a Magyar Nemzet.

Bánki Erik fideszes képviselő diákokhoz beszél a Parlamentben (Fotó: Botos Tamás)

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke mindeközben természetesen részt vesz a kormány unióellenes kommunikációjában: több lakossági fórumot is tartott a nemzeti konzultációkhoz kapcsolódóan. A 15 millió forintos uniós vidékfejlesztési támogatás elfogadása Bánkiban is ellentmondásokat szülhetett, legalábbis ezzel magyarázható, hogy hiába próbálta elérni több csatornán is elérni a Magyar Nemzet, sikertelenül. Végül a hétfői bizottsági ülés után sikerült szóra bírni. Bánki nem tagadta a támogatást, ami szerinte

"egy normatív támogatás, tulajdonképpen egy agrártámogatás, ami az Európai Unió területén gazdálkodó valamennyi gazda számára jár, aki teljesíti a kiírásban szereplő feltételeket."

A nyertes vidékfejlesztési pályázatok között van amúgy Bánki felesége is: 42 millió forintot kapott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt